Onderwaterwereld

Verken onze Magische Onderwaterwereld

September-2021

Het is geen geheim dat onze oprichters Vanessa en Jasper grote liefhebbers zijn van het verkennen van de onderwaterwereld, zij zijn zeer ervaren duikers met gelogde duiken verspreid over de oceanen. V&J leidt duik expedities van de kusten van de Azoren tot het heldere water van de Caribische Zee, de gloeiende planktonrijke diepten rond de Hawiaanse eilanden tot de koraaldriehoek in de westelijke Stille Oceaan of deel je duik met walvissen in de Tasman zee. "Duiken laat je echt een compleet andere wereld zien die zo adembenemend mooi is" - Vanessa Mestre.


Zoals Jacques Cousteau zei: "eenmaal als de oceaan zijn spel over jou uitspreekt, zal zij voor altijd jou in haar net van wonderen behouden” Meer dan 70% van onze planeet is gemaakt van onze oceanen en meer dan 80% van onze oceanen is niet in kaart gebracht, niet waargenomen en onontdekt, er is er nog zoveel te leren van de mysteries van de diepte. Vanwege de ervaring die Vanessa en Jasper hebben opgebouwd tijdens hun offshore werkzaamheden en in hun eigen duikavonturen is V&J in staat om de meeste exceptionele duikvakanties en gepersonaliseerde expedities verzorgen. Samen met wereldberoemde onderwaterfotografen, oceaan biologen en onderzoekers creëren we werkelijk ongeëvenaarde duikexpedities naar de meest afgelegen en mooiste paradijzen ter wereld.


We hebben een aantal van onze favoriete duikplekken samengesteld voor iedereen die de wereld rondreist op zoek naar die ene, onvergetelijke duikdag. Van scheepswrakken, levendige riffen tot dansen met walvissen, elke plek is een uniek portaal naar de mysterieuze, prachtige wereld onder het oceaanoppervlak die wacht om ontdekt te worden.


V&J werkt alleen met privéduikinstructeurs en duikcentra ’s die hun prioriteit geven aan milieubehoud en educatief toerisme, en de ongerepte schoonheid beschermen die duikers van over de hele wereld aantrekt.

Cocos Eiland (Costa Rica) 

Als je het over duiken hebt zullen de Cocos eilanden, absoluut ter sprake komen, bekend als een van de meest buitengewone plekken om te duiken, het is ook een zeer beschermde UNESCO-werelderfgoedsite. Het onbewoonde eiland, 550 km (340 mijl) ten westen van de Pacifische kust van Costa Rica, en halverwege de Galapagoseilanden, biedt duikers uitzonderlijke oceaan pracht. Met een rijke geschiedenis van piraten, walvisvaarders, Tongaanse gevangenen en Duitse avonturiers, heeft duiken rond de Cocos eilanden haar plek op de wereldkaart echt verdiend als een topbestemming voor duiken, echt een ware speeltuin in de Stille Oceaan met ongeëvenaarde haaienervaringen, scholen van hamerhaaien, manta roggen, walvissen haaien, bedreigde zeeschildpadden, bultruggen en nog veel meer, met de juiste weersomstandigheden beloven de duikschema's van maar liefst 3 of 4 duiken per dag, het verkennen van deze oceaanwateren die exploderen met zeeleven is echt een onvergetelijke ervaring.

Revillagigedo-Eilanden

Dit is de plek voor duiken met een hoog adrenalinegehalte. Spannend, veeleisend en, voor de ervaren duiker, zeer de moeite waard. De Revillagigedo-eilanden liggen ten zuidwesten van Cab San Lucas, op het puntje van Baja California. Er zijn maar weinig andere bestemmingen in de wereld waar je zo'n indrukwekkend scala aan grote beesten kunt tegenkomen - bultruggen, reuzenmanta's, hamerhaaien, dolfijnen, tonijn, pelagische vissen en vele andere haaiensoorten. Op het eiland Guadeloupe kun je grote witte haaien tegenkomen bij uitstekend zicht.


Het “dichtstbijzijnde” eiland bij het vasteland is San Benedicto, 390 km uit de kust, dat beroemd is geworden onder duikers over de hele wereld vanwege de duik die bekend staat als El Boiler - een hoogtepunt bedekt met koralen en gepatrouilleerd door manta roggen en haaien. Bijna 50 km ten zuiden van San Benedicto ligt het eiland Socorro. Socorro, ook bekend als het aquarium, heeft een scala aan reinigingsstations voor manta's en verschillende pinakels waar scholen hamerhaaien vaak worden gezien, tuimelaars die deze plaatsen bezoeken, zoals Cab Pearce, bijna dagelijks en lange ontmoetingen komen vaak voor. Ongeveer 315 km ten westen van Socorro ligt het zelden bezochte Clarion Island. Er is niet veel bekend over Clarion, behalve dat het nog relatief onontdekt is.

De Koraaldriehoek

De enige regio waar misschien alle nieuwe en onvoorstelbare vormen van leven te vinden zijn. Koraalriffen zijn goed voor minder dan 1% van de oceaanbodem, maar ze herbergen meer dan 25% van het zeeleven. In een tijd waarin veel van de riffen in de wereld afsterven als gevolg van verzuring van de oceaan en de stijgende zee temperatuur, bevindt minder dan één procent van de riffen in de wereld zich in een ongerepte staat. De mooiste riffen ter wereld zijn te vinden in de Koraaldriehoek van Indonesië. Het is waar de Stille en de Indische Oceaan samenkomen.


Oceaan wetenschappers registreerden meer dan 76% van alle bekende harde koraalsoorten en 52% van de geïdentificeerde Indo-Pacifische rif vissen in deze regio. Bij het combineren van zowel op het land als op zee gebaseerde soorten, staat Indonesië op nummer één in de wereld. De diversiteit gaat verder dan de caleidoscopische koraalriffen en rif vissen. De grotere pelagische soorten zijn constant in beweging om op prooien te jagen. Dit omvat oceanische manta roggen, de grote hamerhaai, de gigantische zonnevis en de vos haai, evenals 's werelds grootste levende dier, de blauwe vinvis en 's werelds grootste vis, de walvishaai.


Bekijk onze Raja Ampat reis, stap aan boord van een houten schoener gebouwd door de Konjo stam met 21e-eeuwse techniek en vaar door de Koraaldriehoek op een uitzonderlijke zee safari die is gemaakt op basis van uw inspiratie en vereisten.

Tonga

De vriendelijke eilanden, ook wel bekend als Tonga, worden de vriendelijke eilanden genoemd vanwege de vriendelijke ontvangst van Captain Cook tijdens zijn eerste bezoek in 1773. De eilanden bestaan ​​uit 169 eilanden in de zuidelijke Stille Oceaan. Met een oppervlakte van meer dan 800 km en een totale oppervlakte van 750 km2 zijn slechts 96 van deze eilanden bewoond. Tonga ligt ten zuiden van Samoa, ongeveer een derde van de weg tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï. Tonga staat bekend als een van de weinige plekken ter wereld waar je op veilige afstand kunt zwemmen met bultruggen. Deze prachtige beesten trekken tussen juli en oktober door de eilanden om te paren en te baren. Daarna vertrekken ze naar hun Arctische voedselgebieden. Naast bultruggen kunnen duikers manta roggen, adelaarsroggen, veel haaiensoorten en ander divers zeeleven in het gebied tegenkomen. De onderwatergeografie is net zo divers als het onderwaterleven; met duikplekken die werkelijk alles bevatten van koraaltuinen tot grotten en verticale wanden, Tonga heeft echt iets voor iedereen.