Accommodaties

Accommodaties met Impact

May-2020

Elke dag is onze belangrijkste prioriteit om droomreizen uit te laten komen en onvergetelijke herinneringen te creëren. We willen u inspireren met bestemmingen en uitzonderlijke ervaringen die de weg vrijmaken voor natuur- en milieubehoud. Het jaar 2020 bood zich vol uitdagingen, maar moedigde ook een nieuwe en meer bewuste benadering van reizen aan. De wereld zoals we die kennen, kwam tot stilstand en we waren getuige van het herstel van de wereld, verbeterde blauwe luchten en de terugkeer van dieren in het wild naar regio's die ooit bloeiden van leven. Ontdek meer waardering voor onze natuur en omgeving met Voyages & Journeys.

Bekijk enkele van onze uitzonderlijke accommodaties waarmee u uit de eerste hand kunt ervaren hoe u de plaatselijke fauna en omgeving kunt ondersteunen.

[Costa Rica] Lapa Rios

Gelegen op een heuvelrug met uitzicht op de oceaan te midden van een 4.000 vierkante meter groot privé regenwoudreservaat, is het een inspirerend model voor de bescherming van de biodiversiteit. Van de aarde tot de lucht, bij Lapa Rios is er leven waar je ook kijkt. De omringende groene wereld wemelt van wezens (groot en klein), vele iconische en anderen die nog ontdekt moeten worden. Hun missie is om aan te tonen dat verantwoord toerisme winstgevend kan zijn en daarom een succesvol voertuig voor het behoud van de wildernis, door de ultieme meeslepende ervaring te bieden op een van de meest biodiverse locaties ter wereld. Ontdek buitengewone primaten en ara's in vele kleuren en maten, terwijl u meer te weten komt over de lokale fauna, kunt u helpen om de bedreigde omgeving te beschermen. Lapa Rios vormt een beschermende barrière voor het Corcovado National Park en bewaart en beschermt de regionale flora en fauna. Een uitgebalanceerde combinatie van weelde en unieke ervaringen waardoor u het belang van conservering kunt inzien.

[Maldiven] Velaa Private Island

Verborgen tussen de vele paradijselijke eilanden van de Malediven, in het midden van onbewoonde eilanden, ligt Noonu Atoll, een geïsoleerd privé-eiland met een geweldig beschermingsproject. Ze gebruiken een uitzonderlijk concept voor koraal tuinieren, een proces in twee fasen voor de voortplanting van koralen. In de eerste fase worden de koralen gekweekt in een kweekomgeving waar ze aanzienlijk in omvang kunnen toenemen door de weinig tot geen predatie, verhoogde waterstroom, goede lichtbeschikbaarheid, gebrek aan sedimentatie en verwijdering van concurrenten zoals algen. Zodra de koralen een aanzienlijke omvang hebben bereikt, worden ze terug naar het rif "getransplanteerd". Dit is de tweede fase en is in wezen het proces waarbij het koraal weer op het rif wordt gelijmd. Gedurende dit hele proces volgen ze de gezondheid en groeisnelheid van het koraal.

[Noorwegen] Wolf Lodge

Verborgen in's werelds meest noordelijke habitat voor wilde dieren is de innovatieve Wolf Lodge, die uitzonderlijke natuurervaringen biedt. Visualiseer dat je oog in oog staat met de nieuwsgierige poolwolf met gouden ogen. De Noorse populaties wilde wolven staan al jaren onder druk en er zijn vandaag nog maar 25 exemplaren over. Polar Park organiseerde wolf bezoeken om bezoekers en de lokale bevolking voor te lichten over de noodzaak om de natuur van het land te behouden en om een beter welzijn voor wolven in gevangenschap te garanderen. De wolven zijn gesocialiseerd en gewend om van dichtbij bij mensen te zijn. Ze verwelkomen je misschien door je in het gezicht te likken zoals ze dat doen met hun roedelleden. De wolven vinden het leuk om aangeraakt te worden. Sluit je aan bij onze specialist en leer over deze majestueuze dieren in hun natuurlijke omgeving en krijg een onvergetelijk inzicht in hun gedrag voordat je terugkeert naar de rust van deze buitengewone lodge.

[Rwanda] Singita Kwitonda Lodge

Maak kennis met een van de meest buitengewone succesverhalen in de Kwitonda Lodge. Rwanda, tegenwoordig één van de snelst groeiende toeristische sectoren in Afrika. De lodge is gelegen aan de rand van Volcanoes National Park, het meest bewaakte nationale park. Het heeft betekenis als de thuisbasis van een derde van's werelds overgebleven berggorilla's, een ernstig bedreigde populatie in het wild die voortdurend wordt bedreigd door stroperij. Ze creëren momenteel een herbebossing (buffer) zone tussen de lodge en het steeds kleiner wordende leefgebied van de gorilla, om hen te beschermen tegen stropers. Echt een overweldigende ervaring! Verken het prachtige regenwoud, ontmoet op een veilige en minimale afstand de berggorilla's en leer over het belang van verantwoord toerisme, het overleven van de omgeving van de berggorilla.

[Schotland] Alladale Wilderness Reserve

Het 93.000 vierkante meter grote Alladale Wilderness Reserve ligt op slechts een uur rijden ten noorden van Inverness in de Schotse Hooglanden. De dramatische valleien, kleurrijke heuvels, glinsterende rivieren, vele bergmeren en inheemse flora en fauna van Alladale zullen je hart veroveren. Hoewel opvallend mooi, zijn de Hooglanden niet meer wat ze ooit waren. Deze onvruchtbare landen waren vroeger de thuisbasis van weelderige dennenbossen en grote roofdieren. Weinig mensen weten dat nog maar 1% van wat de Romeinen "het Grote Woud van Caledon" noemden, vandaag overblijft. Als gevolg hiervan is veel van de flora en fauna die hier ooit bloeiden, verdwenen en is het landschap ingrijpend veranderd. De voorstanders van Alladale rewilding werken er hard aan om dit unieke deel van de Hooglanden in zijn oude glorie te herstellen, door de oorspronkelijke plant- en diersoorten zoals de Schotse wilde kat, de rode eekhoorn en de goud- en zeearenden opnieuw te introduceren. Doe mee met een begeleide ranger-tour om wilde zwijnen, rode eekhoorns, steenarenden te zoeken en leer meer over Alladale's fascinerende fokproject voor wilde katten.

[Tanzania] Singita Sasakwa Lodge

De Serengeti-vlaktes barsten van de wilde dieren, waaronder uitgestrekte kuddes, en vlaktes, een overvloed aan roofdieren en het schouwspel van de jaarlijkse grote trek.Het Grumeti Fund is de trotse bewaarder van meer dan 1 miljoen vierkante meter van dit unieke ecosysteem. Het waarborgen van de voortdurende bescherming van de Serengeti-concessies, die zich voornamelijk in de kritieke westelijke corridor van de vlaktes bevinden, is essentieel voor de toekomstige duurzaamheid van de oude migratie die deze landen kenmerkt. In 2003 had een combinatie van ongecontroleerde illegale jacht, ongebreidelde bosbranden en zich uitbreidende opstanden van invasieve buitenaardse vegetatie ernstig gedeprimeerd. Toen het Grumeti-fonds dit ecosysteem overnam, pasten ze een effectieve ondersteuning toe die rekening houdt met de complexe interacties tussen alle elementen van de savanne-omgeving, de natuurlijke functie wordt grotendeels hersteld door hun intense toewijding. Het resultaat is een uitzonderlijke wilderniservaring.