06. Media_Bucket List 2021 (Background).

Bucketlist

De V&J Bucketlist 2021

September-2020

Het jaar 2020 heeft ons allemaal verrast en een jaar gecreëerd vol uitdagingen en veranderingen, waardoor we ons bewust werden van bepaalde etiquettes. Dit betekent niet dat we niet kunnen blijven dromen en naar 2021 kunnen kijken als het jaar om bewuster te reizen, meer te geven voor de bestemmingen die we bezoeken, de lokale gemeenschappen waarmee we bezig zijn en de uitzonderlijke wilde omgevingen die we ervaren.

 

We zijn verheugd om onze bucketlist voor 2021 met unieke avontuurlijke bestemmingen te presenteren, elk met levens verbeterende ervaringen.

V&J Rally (klik voor meer info)

Ga met onze oprichters mee op een road trip van je leven, van Amsterdam (Nederland) naar Monte Carlo (Monaco). Ontdek deze legendarische autobestemmingen, verken de beruchte Auto Bahn en rijd samen met een voormalige Formule 1 en Indy car coureur over de Hockenheim-ring in de nieuwste Porsche GT3 RS. Rij over de spectaculaire en uitdagende wegen door de bergen van Zwitserland en volg deze prachtige wegen door het Comomeer (in de prachtige groene heuvels van Italië) naar beneden naar Nice (in Frankrijk). Wees getuige van de beroemdste Formule 1 Grand Prix ter wereld en ervaar de F1-adrenaline vanuit de paddock. Beleef de legendarische en onvergetelijke feesten tijdens het weekend.

São Tomé en Príncipe-Eilanden

Op 225 km voor de kust van Gabon vind je een afgelegen twee-eiland en milieuvriendelijk São Tomé & Príncipe, bekend als de Afrikaanse Galapagos. De eilanden waren ooit 's werelds grootste cacaoproducenten en ook waar Sir Arthur Eddington voor het eerst de algemene relativiteitstheorie van Einstein demonstreerde tijdens een zonsverduistering in 1919. Tegenwoordig bedekt met rijke tropische oerwouden, zijn deze eilanden gastheer van pure onontgonnen wildernis en endemische dieren in het wild. Hoewel palmbomen de prachtige zandstranden sieren, barsten deze diepblauwe wateren met tropisch zeeleven, een echte UNESCO-biosfeer. Sluit je aan bij oceaan biologen voor onderzoek en instandhouding van zeeschildpadden; duik in het majestueuze blauwe water waar levendige koraalriffen tropische vissen, roggen, muren en een overvloed aan groene schildpadden. Communiceer met de lokale gemeenschap en leer over hun cultuur en Afrikaans erfgoed. Verken de weelderig groene vulkanische hellingen van Pico do Cão, de hoogste berg van het eiland, en beloon je met sensationele panorama-uitzichten. Deze buitengewone eilanden verschijnen als een zeer interessante nieuwe grens in ecotoerisme met lodges die het hoogste comfort bieden samen met verbazingwekkende mooie wildernis.

Groenland

Bent u op zoek naar een bestemming waar weinigen zijn geweest en waar de natuur nog regeert met haar krachten? Groenland is dus de plek om naartoe te gaan. Een land bedekt met poolijs, samen met een enorme activiteit in het wild en een fascinerende Inuit-cultuur. We bieden verschillende manieren om door Groenland te reizen, waardoor je een unieke kijk krijgt in deze fascinerende en wilde omgeving. Een van onze opties is met de V&J Yacht Quest - laat ons u uit uw comfortzone halen en naar een onbekende wereld van besneeuwde bergtoppen, meedogenloze toendra's, valleien en diepten van de oceaan, fjordenstelsels die samenwerken met het zeeleven en pittoreske dorpjes opgebouwd uit kleurrijk beschilderde huizen. Sluit je aan bij onze specialisten en stap in je Big-Bo 4x4 om verlaten raketdetectiestations te verkennen, zoals de DYE2 diep verborgen in de besneeuwde landschappen. Ga heliskiën onder de prachtige aanblik van de middernachtzon; peddel door stijgende ijsbergen; ervaar de majestueuze landschappen van Groenland vanuit het perspectief van een hondenslee waar sneeuw scooteren eenvoudigweg niet aan kan tippen; of ga gewoon "arctisch char vissen" in afgelegen bergvalleien, vergezeld van ongerepte snelstromende rivieren. Groenland is gemaakt voor veeleisende fijnproevers die de wildernis willen ervaren.

Antarctica en Totale Zonsverduistering 2021

Beleef het ultieme avontuur naar Antarctica, bekend om zijn adembenemende landschappen, diverse dieren in het wild en de mogelijkheden die het biedt voor wetenschappelijk onderzoek, behoud en ontdekking. Op 4 december 2021 staat dit buitengewone continent klaar voor een once-in-a-lifetime fenomeen: een totale zonsverduistering. Sluit je aan bij je medegasten op het dek terwijl de helderheid van Antarctica verandert in duisternis, woorden kunnen deze ervaring niet beschrijven. We hebben verschillende fantastische cruisereizen waarmee u dit ongelooflijke fenomeen in grote grandeur kunt ervaren, de Voyages & Journeys manier.

 

We bieden ook de mogelijkheid om deze uitzonderlijke poolverduistering aan boord van uw privéjacht te bekijken met V&J Yacht Quest, zodat u zich laat inspireren terwijl u ontspant in volledige pracht. Samen met een professionele fotograaf die u helpt bij het maken van de perfecte foto terwijl u luistert naar een astronomische wetenschapper die de zonsverduistering belicht, een werkelijk buitengewone ervaring. Vaar naar Enterprise Island op zoek naar bultruggen en orka's, stap aan boord van de helikopter om de bergen af te skiën boven het prachtige uitzicht op de fjorden. Duik in de diepblauwe wateren van Paradise Bay met je eigen onderzeeër en sta versteld van het onderwaterparadijs in Antarctica of bezoek de oude walvisstations en achtergelaten scheepswrakken. Vlieg naar Mount Shackelton om van een glaasje bubbels te genieten terwijl je naar een unieke zonsondergang kijkt of bezoek Trinity Island, de thuisbasis van verschillende pinguïnkolonies, getuige hoe ze bloeien. Maak van 2021 een ervaring van je leven door de Witte Woestijn te combineren met een spectaculaire totale zonsverduistering.

Rwanda

Rwanda staat bekend als het land van de duizend heuvels en is verpakt in een verbazingwekkende reeks adembenemende landschappen, ecologische diversiteit en warme, vriendelijke mensen die unieke ervaringen bieden in een van de meest opmerkelijke landen ter wereld. Het heeft een buitengewone biodiversiteit, met ongelooflijke flora en fauna in de vulkanen, het bergachtige regenwoud en de uitgestrekte vlaktes. Ga naar het noorden en verken de natuurlijke wonderen van ongerepte regenwouden, maak kennis met zilverrug en berggorilla's in de weelderige jungle van het Volcanoes National Park. In het zuiden ligt het Nyungwe National Park - dit mistige regenwoud leeft met 13 soorten primaten en 300 soorten vogels, waaronder de voortreffelijke ruwenzori turaco. Meer naar het oosten ontdek je de savanne van Akagera, een gevarieerd terrein dat onderdak biedt aan wilde dieren zoals olifanten, leeuwen en honderden vogelsoorten, zoals de zeldzame schoenbekooievaar. Rwanda heeft het echt allemaal.

Gabon

Langs de evenaar, waar de Atlantische Oceaan botst aan de westkust van Afrika bevindt Gabon zich in een uitstekende positie voor een overvloed aan natuurlijke schoonheid. Met 80% bedekt met dicht bos, 13 nationale parken met een uitzonderlijke biodiversiteit, waar prachtige mangroven de uitgestrekte 900 km kustlijn ontmoeten, kun je misschien zelfs surfende nijlpaarden spotten tijdens een wandeling over het strand. Gabon biedt een spectaculair scala aan dieren in het wild in zijn dichte regenwouden en open savanne. Ga naar Loango National Park, een uitzonderlijke plek, zelfs voor de meest afgematte safari-hand, de Ramsar-wetlandsite, waar buffels en gorilla's langs de oevers grazen en olifanten sproeien in deze rijke wateren. Bezoek de gemeenschappen Mitshogo en Punu en observeer een unieke inwijdingsceremonie van de Bwiti stam, die een spirituele discipline ondergaan waarbij de wortelschors van de Iboga-plant wordt gebruikt in de riten van voorouderlijke aanbidding, om hallucinerende visioenen op te roepen, terwijl muzikanten harpen en drums spelen. Sta versteld van het ritme en de beweging die onder het occultisme vallen. Het is echt een ervaring die u nooit zult vergeten. Ga met onze specialisten mee op reis door de hoogtepunten van dit prachtige land.