Clouds

Israël & Jordanië

Israël & Jordanië

All men dream but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds wake up in the day to find it was vanity, but the dreamers of the day are dangerous men, for they may act their dreams with open eyes, to make it possible.

- Thomas Edward Lawrence -

Volg de voetsporen van legendarische woestijnonderzoekers, Bijbelse helden, grote Romeinse keizers en de bekende kruisvaarders. Betover dit betoverende deel van het Midden-Oosten en ontdek de bakermat van de beschaving.


Israël is een land dat door drie religies als heilig wordt beschouwd, het is een stap in de geschiedenis die teruggaat tot het eerste daglicht van de beschaving. Absorbeer de sterke geschiedenis van het land, de prachtige landschappen en de weelderige sfeervolle bezienswaardigheden van Jeruzalem tot het moderne Tel Aviv-Yafo, de indrukwekkende bergen van de Golanhoogten en de betoverende Negev-woestijn. Israël is een harmonieuze bijeenkomst van oude tradities, culturen en religies.


Jordanië herbergt bijbelse en prachtige monumenten; dit oude land is waar profeten ooit door de woestijn zwierven. Prijs de beroemde mozaïekkaart uit de 6e eeuw van Jeruzalem en het heilige land Madaba, ook wel de stad van de mozaïeken genoemd. Ontdek de prachtig bewaard gebleven Romeinse ruïnes in Jerash. Stap in de voetsporen van de Britse officier kolonel Thomas Edward Lawrence die de rode duinen van de Wadi Rum-woestijn passeerde na je bezoek aan de stad Petra, vaak omschreven als de zeven wereldwonderen. Trakteer uzelf ten slotte op een middag drijvend in het geneeskrachtige water van de Dode Zee.


De reis van Israël en Jordanië bevat veel schatten om de ingrediënten te bieden voor een onvergetelijk en uniek avontuur.

Best Time to Go
Mei tot
September
Duration
14 Dagen
13 Nachten
Price
Vanaf
€ 6 183

Itinerary

Dag 1 (Aankomst):

Bij aankomst in Amman (Jordanië) wordt u naar uw hotel gebracht en door uw persoonlijke conciërge verwelkomd met een welkomstdrankje. In de avond hebben voor u een tafel gereserveerd bij een overheerlijk restaurant.


Dag 2 (Jerash & Amman):

Je gaat samen met onze V&J gids op pad naar de Gouden Rivier, observeert de oude Griekse inscripties die ondersteunen dat Alexander de Grote deze stad stichtte, bewonder de Grieks-Romeinse ruïnes en wandelt over de Cardo Maximus en de prachtige straten met zuilenrijen.


Dag 3 (De Verloren Stad):

Laat je reis naar de verloren stad beginnen, bezoek de berg Nebo en volg in de voetsporen van Mozes met prachtige uitzichten op het Heilige Land, wees getuige van een 6e-eeuwse mozaïekkaart van de stad en 's avonds kom je aan bij je hotel die zich op loop afstand van Petra bevindt.


Dag 4 (Petra):

Ontdek de hoofdstad van de Nabataean Arabieren, Petra, door het majestueuze Al Khazneh. In de middag vervolgen we onze reis naar Wadi Rum, waar we de roze landschappen en goddelijke woestijngezichten verkennen. Beleef 's avonds een feestelijk bedoeïenendiner onder de mooiste sterrenhemel.


Dag 5 (De Dode Zee):

Verken de beeldschone Vallei van de Maan, Wadi Rum, verken deze woestijn door middel van een 4x4 duinsafari en een kameelrit die je door de majestueuze bergen en het woestijnlandschap zullen leiden. In de namiddag vervolgt u uw reis naar de Dode Zee en bij aankomst strijkt u neer in uw accommodatie.


Dag 6 (De Dode Zee):

Word wakker met een prachtig landschap boven de Dode Zee, bezoek de locatie waar wordt aangenomen dat de doop van Jezus van Nazareth plaatsvond. Gebruik de middag voor uw vrije tijd en neem een duik in de Dode Zee.


Dag 7 (Jerusalem):

Na een heerlijk ontbijt vervolgt u uw reis naar heilige tuinen waar Jezus met zijn discipelen ging bidden na het beroemde laatste avondmaal. Na de lunch bezoekt u de grootste voedselmarkt in Jeruzalem en later in de middag checkt u in uw hotel in en geniet u van de avond op uw gemak.


Dag 8 (Bethlehem):

Begin de dag met een bezoek aan het monument voor de holocaust tijdens WO II. Ga daarna naar de westelijke oever om het oude Bethlehem te verkennen, de traditionele keuken en cultuur.


Dag 9 (De Hoofdstad van Geloof):

Vandaag gaan we de oude stad Jeruzalem verkennen, beloop het pad dat Jezus bewandelde tijdens zijn kruisiging en ervaar de wereld van de christenen. Wees getuige van een deel van de Dode Zee rollen en sluit uw dag af met een prachtig uitzicht op de skyline van de stad.


Dag 10 (Masada):

Reis naar het zuiden van Israël om historische forten te bezoeken, neem bij aankomst een kabelbaan naar de laatste vesting, bezoek de grotten waar de Dode Zee rollen werden gevonden door een bedoeïenenjongen.


Dag 11 (Nazareth):

Vaar naar een van 's werelds oudste havensteden, bezoek de kruisvaarders hallen, markten en de oude havenstad. Daarna vertrokken we naar het geboortedorp Mvan Maria en de imposante Golan gebergte. De rest van de middag is ter vrije besteding.


Dag 12 (De Zee van Galilee):

Set voet aan boord van een privéboot om rond de zee van Galilea te varen, de plek waar geloofd wordt waar Jezus zijn wandeling over het water maakte en waar die een storm wist te stillen. Vervolg de tocht over de Jordaanse rivier en vind archeologische overblijfselen van minimaal 5 tijdperken. In de avond hebben wij een bijzondere Chef’s table in de wijnkelder georganiseerd.


Dag 13 (Tel Aviv):

Na een heerlijk ontbijt zet u uw reis voort naar de Middellandse zee kust, Tel Aviv, een drukke metropool met een unieke sfeer, wandel langs de boulevard en het strand, en bezoek de oude havenstad.


Dag 14 (Terug naar Huis):

Na een welverdiende nacht rust, word u wakker met een ontbijt op het strand, geniet van een latere uitcheck tijdstip. Bereid u voor de terug reis naar huis.

Notes:

(1) Price per person based on double occupancy

(2) Detailed itinerary to be shared after first interactions with your Personal Travel Advisor