Clouds

Alaska and Manitoba

Alaska & Manitoba

People must feel that the natural world is important and valuable and beautiful and wonderful and an amazement and a pleasure.

- David Attenborough -

Heb je altijd al gedroomd om over de spectaculaire arctische toendra’s te vliegen of door de bergen van Alaska naar de meest prachtige afgelegen loges en locaties, wandel door de open lucht om ijsberen te bekijken of gletsjers te verkennen, aan het einde van de dag heerlijk bij te komen bij een knisperende openhaard voordat je aan een overheerlijke fine dining avondmaal begint – dan is dit avontuur voor jou gemaakt.


Met de toendra van Manitoba overvol aan flora en fauna op het achtergrond, combineert dit verbazingwekkende avontuur de sensatie van het zien en horen van beluga-walvissen en de adrenaline van de ontmoeting met ijsberen. Het schouwspel van honderden vogelsoorten die de zomerhemel bedekken, herinnert ons eraan dat je niet dichter bij de natuur kunt komen dan dit. Manitoba's grenzeloze en betoverende beluga-walvissen kalven elke zomer in de bescherming van de Hudson Bay. In combinatie met de ijsberen en het brede scala aan andere dieren in het wild in het gebied, wordt dit avontuur een van de meest avontuurlijke ervaringen die overal ter wereld worden aangeboden.


Strategisch en prachtig gelegen diep in Alaska op een geïsoleerde Nunatak-berg op 1830 meter, past het chalet perfect in het landschap, een oase tussen de toppen van het Alaska-gebergte en een luxueuze uitvalsbasis om deze ongerepte wildernis in stijl te ontdekken. Uw wereld wordt de bevroren uitgestrektheid van de gletsjer en de bergtoppen daarachter. Ga met een berggids de Ruth-gletsjer op en trek over het ijs, laat je hypnotiseren door de dansende lichten van de Aurora Borealis of verken de Nunatak. Kom tot rust in de sauna voordat u gaat zitten met een drankje rond de vuurkorf, gevolgd door nog meer gastronomische lekkernijen terwijl u dineert met vrienden of familie.


Er zijn maar weinig meer unieke, intrigerende accommodaties dan dit architectonische juweeltje bovenop een gletsjer Nunatak. Combineer dit met een luxueus gastvrij interieur, een keuken van wereldklasse en buitenaardse landschappen van Sheldon Chalet om een werkelijk uniek avontuur te worden.

Ideale Periode
September
& Oktober
Tijdsduur
12 Dagen
11 Nachten
Prijs
Vanaf
€ 28 800

Reisplanning

Dag1 (Aankomst):

Bij aankomst op de luchthaven van Montreal wordt u opgewacht door uw persoonlijke chauffeur die u naar het hotel brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding.


Dag 2 (Winnipeg):

Aankomst in Winnipeg, waar u zult genieten van een ontspannen verblijf. Tijdens een geweldig diner, georganiseerd door uw V&J vertegenwoordiger, bespreekt u de laatste planningsdetails voor uw reis.


Dag 3 (Churchill):

Je avontuur begint met een vlucht over de kronkelende kust van Hudson Bay op weg naar je loge voor de komende dagen. Neem voorafgaand je V&J oriëntatietips in het ijsberenland door. Na een toendra-geïnspireerde lunch beleef je voor het eerst de kust. Zorg ervoor dat de batterijen van uw camera zijn opgeladen.


Dag 4 tot 7 (Verken de Ijsberen Gebied):

Ga op pad naar de kust, volg je gids op een ATV-excursie door de prachtige toendra verderop langs de kust om op zoek te gaan naar walvissen, beluga-walvissen en ijsberen. Het loge-gebied wordt 24/7 bewaakt, dus wees erop voorbereid dat uw slaap om zeer goede redenen wordt onderbroken, zoals een nachtelijk bezoek van een van de grote ijsberen of door een van onze oogverblindende displays van noorderlicht.


Dag 8 (Terug naar Churchill):

Na een laatste stevig ontbijt in de loge, beginnen we de dag met de vlucht terug naar Churchill. Houd uw camera's gereed voor de terugvlucht, want dat biedt uitstekende mogelijkheden voor geweldige luchtopnames. Breng de dag door met je gids om de omgeving te verkennen en leer over zijn rijke geschiedenis als zeehaven en ex-militaire basis.


Dag 9 (Op weg naar Alaska):

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijt, zal je een videogesprek hebben met je V&J rei conciërge zodat je goed bent voorbereid voor je vliegreis. Je zal naar adembenemende Denali National Park in Alaska reizen.


Day 10, 11 (Denali Nationale Park):

Als je geluk hebt, kun je tijdens je verblijf genieten van de majestueuze aurora borealis terwijl de nachtelijke hemel afscheid neemt van de middernachtzon. Ontdek het Denali National Park tijdens unieke excursies onder begeleiding van onze V & J-specialist, maak een ijsklim door de gletsjers, verken sneeuwgrotten en prachtige blauwgekleurde spleten. Geniet van uw aperitief op het observatiedek terwijl u kijkt naar een sterrenhemel van wereldklasse dat wordt versterkt door de gezellige vuurkorf en word verheerlijkt door drankjes die gemaakt worden door uw eigen barman.


Dag 12 (Terug naar Huis):

Na je heerlijke ontbijt en kop thee/koffie op het observatiedek om het buitengewone landschap in je op te nemen, is het tijd om je koffers klaar te maken en terug naar huis te reizen.

Notities:

(1) Prijs per persoon gebaseerd op dubbele bezetting, indien van toepassing

(2) Getailleerde reisplanning zal gedeeld worden na de eerste interacties met uw persoonlijke reis conciërge

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal