Clouds

Antarctica

Ontdek de Witte Woestijn

Antarctica has this mythic weight. It resides in the collective unconscious of so many people, and it makes this huge impact, just like outer space. It’s like going to the moon.

- Jon Krakauer -

White Desert Whichaway Camp is een unieke camping op de meest afgelegen locatie ter wereld, gelegen in het hart van Antarctica, een van de laatste grote wildernissen op aarde. Na een vlucht van vijf uur over de Zuidelijke Oceaan, land je in Antarctica en ervaar je een unieke landing op de Wolf's Fang Runway waar je wordt verwelkomd met een glas bubbels. Daarna vervolg je je reis met een vlucht van 30 minuten met een Dc3 Basler naar het hart van Antarctica en word je verwelkomend in het meest buitengewoon ecologisch kamp in een van de laatste grote wildernisgebieden op aarde waar je je avonden in grote grandeur zult doorbrengen.


Het Whichaway-kamp is de enigste in zijn soort, het is de ultieme uitvalsbasis voor jouw Antarctische avontuur. Ruime slaapcabines van wereldklasse zijn ontworpen voor twee personen met een diameter van ongeveer 6 meter en voorzien van een wasruimte en toilet. Los van de slaapcapsule is er een gemeenschappelijke douchecabine, een comfortabele loungeruimte en een keuken, waar een bekroonde chef-kok heerlijke maaltijden bereidt.


Activiteiten kunnen net zo gemakkelijk en zachtaardig of avontuurlijk zijn en vol adrenaline. Beklim de nabijgelegen Nunatak-berg, verken de Schirmacher-oase - een zeldzaam stuk vaste grond omgeven door de ijskap van Antarctica. Bezoek de geografische zuidpool en de onderzoeksbasis en leer alles over lopende wetenschappelijke verkenningen.


Tijdens je avontuur wordt je emissie voetafdruk gecompenseerd door een volledig geaccrediteerde CO2-neutrale regeling.

Ideale Periode
December
tot Februari
Tijdsduur
8 Dagen
7 Nachten
Prijs
Vanaf
€ 38 200

Reisplanning

Dag 1 (Aankomst):

Aangekomen in Kaapstad wordt u opgewacht door uw privé chauffeur die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag is ter vrije besteding.


Dag 2 (Kaapstad):

Vul uw dag in voor uw eigen vrije tijd of ontwerp de dag samen met uw V&J reis conciërge om Kaapstad met unieke ervaringen te verkennen. In de namiddag krijg je een veiligheidsbriefing. Hier zullen we al je poolkleding controleren en je voorbereiden op je reis naar de Witte Woestijn.


Dag 3 (De Wolfs Fang Landingsbaan):

De vlucht naar Antarctica duurt 5 uur en gaat over de duizenden ijsbergen verspreid over de Zuidelijke Oceaan. Halverwege de vlucht steken we de poolcirkel over in 24 uur continue daglicht. Als je op de ijsbaan landt, word je omringd door de Wolfs Fang-baan, een waar spektakel op het continent. We brengen de middag door tussen kilometer hoge rots monolieten, voordat we verbinding maken met Whichaway Camp.


Dag 4 (Nunatak):

Je persoonlijke pool specialist zal uit zijn poolervaring jouw leren om te overleven en je zelfs op je gemak te laten voelen op Antarctica. Ons eerste avontuur begint aan de voet van een prachtige Nunatak-berg. Met stijgijzers aan je voeten en een ijsbijl in je handen, zullen we een verticale muur van ijs beklimmen en de top bereiken op de top. Bij terugkomst stapt u op een vloot van Arctic Truck 6x6-voertuigen en ontdekt u hoe capabel deze machines zijn in deze omgeving. Leer rijden op ongelooflijke routes over schijnbaar onmogelijk terrein!


Dag 5 (Ware Ontdekker):

Vanavond gaan we kamperen, om ons voor te bereiden zullen we u helpen uw slee in te pakken en ervoor te zorgen dat u klaar bent voor een van de meest afgelegen campings op aarde. We zullen langlaufen (of wandelen) de bergen in, langs enorme rotswanden, windhappers en iriserend blauw ijs. Terwijl je de deur van je tent dicht ritst, ervaar je hoe het is om een echte ontdekkingsreiziger te zijn.


Dag 6 (Ijs Tunnels en Grotten):

We graven in de ijstunnels en grotten bij Whichaway Camp, waar het witte landschap niets verraadt van de buitengewone omgeving net onder het oppervlak. De grotten zijn ontstaan door smeltwater en strekken zich honderden meters uit en zijn een magische plek om te verkennen. Later die dag klimmen we over een 60 meter hoge rots die uitkijkt over de ijsgolven. Hoewel de wandeling technisch niet moeilijk is, kan het de adrenaline stimuleren, en het zal de perfecte manier blijken te zijn om deze unieke ervaring te voltooien.


Dag 7 (Terug naar Kaapstad):

Bij terugkomst in Kaapstad wordt u teruggebracht naar uw hotel waar u de rest van uw dag op uw gemak kunt doorbrengen.


Dag 8 (Terug naar Huis):

Geniet van uw heerlijke ontbijt en lunch waarna u laat kan uitchecken, in de middag kunt u voorbereiden van uw terugkeer naar huis.


Aanvullende opmerking:

Als u op zoek bent naar een uitgebreider bezoek aan Antarctica of een korter bezoek, geen zorgen, wij bieden andere Antarctica-routes voor dit unieke avontuur. U kunt een zitplaats kopen of de gehele jet charteren voor maximaal 12 personen en kiezen uit de volgende opties: Enkele dag; 6-daagse/5 nachten; 9-daagse/ 8 nachten.

Elke reisroute is volledig afhankelijk van de weersomstandigheden en beperkte data op Antarctica en is bedoeld als een dagelijkse gids van wat klanten kunnen verwachten. Exacte datums en vliegtuigtypes kunnen variëren. Samen met uw aangewezen reisspecialist van Voyages & Journeys zorgen we ervoor dat u in het bezit bent van de juiste poolkleding en een speciale uitgebreide verzekering voor reizen naar Antarctica samen met alle andere details. We bieden ook de mogelijkheid om dit buitengewone avontuur te combineren met andere reizen.

Notities:

(1) Prijs per persoon gebaseerd op dubbele bezetting, indien van toepassing

(2) Getailleerde reisplanning zal gedeeld worden na de eerste interacties met uw persoonlijke reis conciërge

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal