Clouds

De Afrikaanse Safari

De Ultieme Afrikaanse Safari

We need to think of the future and the planet we are going to leave to our children and their children.

- Kofi Annan -

Als jij dol bent op de dierenwereld, conservatie en avontuur, dan is dit de Afrikaanse safari voor jou. Persoonlijk samengesteld en gemaakt door onze oprichters, dit avontuur komt direct uit onze liefde voor de dierenwereld en avontuur “Wij willen dat je dit prachtige continent door onze ogen en ervaringen ervaart” van de vlaktes van de Serengeti, het beklimmen van Kilimanjaro tot het intreden van de Maasai Mara gemeenschap in Kenya.


De Grumeti reservaat is gelokaliseerd in het noorden van Tanzania, gespannen over 1400 vierkante kilometer onaangeraakte wildernis, wat ook een deel vormt van de Serengeti-Mara ecosysteem. De Grumeti reservaat biedt een eerste rij plaats tot de grootse wilde dieren migratie in de wereld, evenals de talloze unieke dierenrijk belevenissen het gehele jaar door. Met een landschap wat bestaat uit grasvlaktes met rivierbossen en doornig kreupelhout, het gebied is thuis tot een grote verscheidenheid en een groot aantal big game en andere iconische Afrikaanse dieren. Sluit je aan met je privé safari begeleider en maak deel uit van het Grumeti fundatie, bezoek een lokale Signita Grumeti gemeenschap, in interactieve excursies en ontdek nabijgelegen stammen. Je krijgt de kans om met deze lokale en afgelegen gemeenschappen te communiceren en interacteren waarbij je een beter begrip ontwikkeld over dit speciale gebied van Afrika. Om deel te nemen aan dit gemeenschap bezoek, maak je zelf een enorme contributie aan de gemeenschap zelf en de gemeenschap ontwikkelingswerk van de Grumeti Fundatie.


Met een hoogte van 5895 meter, Kilimanjaro is het hoogste punt op het Afrikaanse continent. Dit vulkanische massief staat in prachtig isolement, boven alle omliggende vlaktes, met zijn sneeuwige piek verschijnt die over de Savannah. De berg is omcirkeld door berg geboste. Samen met onze professionele bergbeklimmers zal je de Uhuru piek beklimmen door de Machame route, een 7-daagse trek – normaal kan deze trek ook in 6 dagen maar die extra dag maak het zo veel meer comfortabeler voor de acclimatisatie tijdens de trek. Kilimanjaro heeft één van de hoogste succes percentages, 90% van alle klimmers behaald de top. De Machame route staat ook wel bekend als de “Whisky” route die de Uhuru top bereikt via het zuiden.


Gezegend met een verbazingwekkend concentratie van dieren het gehele jaar, de Masai Mara nationale reservaat in Kenya biedt een onovertroffen natuurbelevenis. Een gebied dat 1510 kilometer strekt, de Masai Mara bevat adembenemende panorama’s met een overvloed aan wilde dieren en eindeloze landschappen. Met olifanten, buffalo’s, giraffen, leeuwen en cheeta’s langszij de gigantische wildebeest en zebra migratie, dit reservaat is een fotograaf en naturalist paradijs. Luipaarden worden kom je vaak tegen, de beschermde zwarte neushoorn vindt bescherming in deze dichte struik gewassen en enorme scholen van nijlpaarden en enorme krokodillen vind je in de Mara rivier.

Ideale Periode
Juni tot
Oktober
Tijdsduur
15 Dagen
14 Nachten
Prijs
Vanaf
€ 18 990

Reisplanning

Dag 1 (Aankomst):

Aankomst in Arusha, Tanzania, op het vliegveld zal je direct in een turbo propeller overstappen om je reis voor te zetten naar het hart van het Grumeti reservaat, bij aankomst van de loge is de rest van de dag is ter vrije besteding, geniet van de spectaculaire omgeving.


Dag 2 (Het Serengeti Reservaat):

Ontdek het dierenrijk van de Serengeti reservaat op een safari, je zal meerdere mogelijkheden verkrijgen om dicht bij de dieren te komen. Ga samen met een Anti stroperij team naar één van hun observatie posten voor een magische zonsondergang onder het genot van een glaasje bubbels.


Dag 3 (De Grumeti):

Neem deel in het Grumeti fonds communicatie outreach-progamma, werk samen met de lokale gemeenschap om hun ontwikkeling doeleinden te realiseren, assisteer en adviseer in educatie en het beheer van natuurlijke hulpbronnen.


Dag 4 (De Voorbereiding):

Geniet van de mooie omgeving van de Serengeti, vandaag heb je de gehele dag voor je zelf, we hebben een uitgebreide spa behandeling georganiseerd om je mentaal en psychisch voor te breiden voor de klim naar de Uhuru piek.


Dag 5 (Kilimanjaro):

Vandaag start de klim, je zal beginnen op de hellingen van de Machame dorp, wandel door de dicht begroeide rubber bomen en vijg bossen naar het eerste kamp op 3048 meter hoogte.


Dag 6 (Shira Kamp):

Word wakker met een heerlijke kop warme thee/ koffie, als je het kamp verlaat naar de volgende locatie, vergeet niet om je heen te kijken naar de mooie uitzichten van de Uhuru piek. Vandaag zal je naar 3810 meter hoogte wandelen.


Dag 7 (Barranco Kamp):

De dag om naar de Kibo Massif te klimmen, zet voort naar de pass bij de lava toren op 4572 meter hoogte. Daal af door de immense waterval onderbroken door de Grand Barranco ravijn. Jouw kamp is gelokaliseerd op 3962 meter.


Dag 8 (Acclamatie Dag):

Klim langs de Barranco klif met geen toename in elevatie. Dit geeft jouw tijd en rust om je aan te passen aan de toenemende mate van de hoogte. In de middag, zet je route voort naar het Karanga Vallei die beneden de ijs watervallen Heim, Decken en Kersten gletsjers logt gelegen.


Dag 9 (Barafu Kamp):

Vandaag zal je nog eens een 4 tot 5 uur trek bewandelen om nog een dag van acclamatie als de top nadert, je zal stoppen op de Barafu kamp op 4633 meter hoogte, met fantastische uitzichten op de Mawensi Piek rechts gelegen en de overkijkende Kibo Piek. Vanavond is het belangrijk om vroeg naar bed te gaan want de volgende dag zal je naar de piek gaan.


Dag 10 (Summit Dag):

Vandaag is het vroeg opstaan met een warme kop thee/koffie voordat je de 12/13 uur trek voortzet naar de top. Ongeveer na 7 uur wandelen zal je boven op de Uhuru peak (de top) aankomen op 5895 meter, waar de lucht ijl zal zijn maar het uitzicht onvergetelijk. Neem het moment en je prestatie van de Kilimanjaro in, naderhand zal je afdaling beginnen naar je laatste kamp op 3109 meter.


Dag 11 (Terug naar Arusha):

De laatste stuk van de afdaling is in zicht, je zal afdalen naar de basis van de berg, waar je privé chauffeur je zal verwelkomen en terug zal transporteren naar de loge. De rest van de dag is voor jezelf, neem je rust en acclimatiseer.


Dag 12 (Kenya):

Na een wel verdiende rust, begin je vandaag met de reis naar Kenya met een gecharterde vlucht naar de uitzonderlijke Masai Mara nationale reservaat. Word verwelkomend met een glas bubbels waarna je naar de loge getransporteerd zal worden, je zal verwelkomend worden door een traditionele welkom dans door de lokale stam. Neem de rest van de dag voor jezelf en neem de magische omgeving in.


Dag 13 (Masai Mara Nationale Park):

Word wakker in je tenten suite, overkijkend over de prachtige vlaktes van de Masai Mara. Op een later moment zal je privé safari specialist je meenemen voor een volle dag game safari, perfect gesitueerd in de meest afgelegen en de meest prachtige plekken van de Serengeti. Maak een stop voor een picknick lunch, eindig je safari met een traditionele zonsondergang borrel op een adembenemende locatie.


Dag 14 (Aurora over de Masai Mara):

Ervaar je ontbijt overkijkend op de prachtige vlaktes van de Masai Mara met een privé heette lucht balloon vaart. Bezoek de lokale Maasai gemeenschap gevestigd als felle krijgers, hun levendige culturele dans, levendige kleding en prachtige handwerken zijn wereld bekend. Eindig je dag met het ultieme diner avontuur.


Dag 15 (Terug naar Huis):

Geniet van je uitgebreide ontbijt geserveerd op je terras, overkijkend over de vlaktes van de Masai Mara, vandaag moet je voorbereiden op de reis terug naar huis.

Notities:

(1) Prijs per persoon gebaseerd op dubbele bezetting, indien van toepassing

(2) Getailleerde reisplanning zal gedeeld worden na de eerste interacties met uw persoonlijke reis conciërge

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal