Clouds

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden

As to my followers, I wish no man to follow me who is not sound at the heart in the cause of his country; and either at the head or in the ranks of these, I will always consider it my glory to be found.

- Sir William Wallace -

Verken het noorden van het Verenigd Koninkrijk, de magische Schotse hooglanden, een wild en ongetemd land met een grote geschiedenis. Het landschap van meren en heidegebieden, beroemde slagvelden en snelstromende rivieren biedt een fascinerende achtergrond voor historische kastelen, whiskydistilleerderijen en oude ruïnes.


Geniet van het uitzicht vanaf een 13e-eeuws kasteel dat een klein getijdeneiland domineert, zet voet op koninklijk terrein, ontdek waarom koningin Victoria en prins Albert zo verliefd werden op dit gebied en herschep de James Bond Skyfall-scène in Glen Etive. Vertrek per helikopter en vlieg over het prachtige landschap van de westkust naar een van de meest historische en mooiste kastelen van Schotland.


Deze reis zit boordevol avontuur en romantiek. We nemen je mee vissen op een van de meest afgelegen en spectaculaire forelmeren in de krater van een uitgedoofde vulkaan. Lunch vers-van-de-dag lokaal gevangen zeevruchten, van langoustines en kreeft tot sint-jakobsschelpen en zalm. Je gaat kleiduivenschieten in de meest wonderbaarlijke omgevingen, met een glas single malt en geweldig gezelschap van de gastheer. De erfgoedarchitectuur gekenmerkt door de stenen van de tijd. Een overvloed aan heerlijke verse lokale producten die uit de omliggende wildernis en uitgestrekte hooglanden worden gehaald, prachtig gekleurd door de seizoenen. Deze reis duikt in je herinneringen en laat je de magie van de hooglanden met grote grandeur ervaren.

Ideale Periode
Mei &
Oktober
Tijdsduur
8 Dagen
7 Nachten
Prijs
Vanaf
€ 9 600

Reisplanning

Dag 1 (Aankomst):

Aankomst op de luchthaven van Edinburgh, waar uw opgewacht word door uw privé chauffeur die u naar uw hotel zal brengen. U wordt begroet door uw persoonlijke conciërge met een glaasje bubbels.


Dag 2 (Rannoch Moor):

Begin je reis naar de majestueuze Hooglanden, rijd door enkele van de meest dramatische en bekende landschappen van Schotland, van het oversteken van de verlaten Rannoch Moor naar de wereldberoemde Glen Coe. Aan het einde bevindt u zich in een van de meest gewilde kastelen van Schotland, waar u de nacht zult doorbrengen.


Dag 3 (Ben Nevis):

Word wakker aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië, het is tijd om in je range rover te springen en de westkust te ontdekken, langs het wereldberoemde Glenfinnan viaduct, ga samen met je privégids op pad voor een zee safari van een hele dag en bezoek de eiland van rum.


Dag 4 (Het Eiland Skye):

Verlaat het kasteel in stijl, met een Bell-helikopter die je meen neemt naar het noorden om de landschappen van de westkust te verkennen, je wordt afgezet bij het bekendste juweel van Schotland. Na een middag vol avontuur samen met een toegewijde natuuronderzoeker, ga je richting je privé loge in de hooglanden.


Dag 5 (Caledonian Dennenbos):

Word wakker in een van de meest afgelegen gebieden van Europa, neem de range rover mee voor een safari over het landgoed en geniet van het vooraf ingerichte kleiduivenassortiment voor wat lichte competitie. Leer veel meer over het geweldige het natuur herstel werk dat gaande is in dit enorme gebied in Schotland.


Dag 6 (Het Vloeibare Goud):

Vandaag verlaten we de hooglanden en gaan de vallei af richting de oostkust en uiteindelijk Inverness, onderweg komen we een klein stadje binnen waar je een van de oudste en traditionele kleermakers van Schotland zult vinden. In de middag bezoeken we de beroemde Macallan distilleerderij en om de dag af te sluiten bevindt u zich in een van de beste hotels ter wereld.


Dag 7 (Koninklijk Erfgoed):

Wakker worden in dit hotel is zeker iets wat uw niet meer vergeet. Dit is de dag om het echte Schotland te ervaren waar koningin Victoria en prins Albert zo verliefd op werden. Onder begeleiding van een deskundige pony man maak je kennis met de prachtige landschappen. In de avond zal uw deze reis op fantastische manier afsluiten.


Dag 8 (Terug naar Huis):

Na een traditioneel Schots ontbijt gaat u zuidwaarts door de prachtige Glenshee, waar u zich aansluit op de M90 terug naar Edinburgh. Geniet van een laatste wandeling over historische Schotse bodem voordat u terugkeert naar de luchthaven.

Notities:

(1) Prijs per persoon gebaseerd op dubbele bezetting, indien van toepassing

(2) Getailleerde reisplanning zal gedeeld worden na de eerste interacties met uw persoonlijke reis conciërge

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal