Clouds

Marrakesh

Marrakesh, Marokko

Traveling, it offers you a hundred roads to adventure, and gives your heart wings.

- Ibn Battuta -

Gelegen aan de voet van het Atlas gebergte, vindt u eeuwen oude stad Marrakesh, een stad vol met leven, dit is waar uw reis begint, dit avontuur laat u de kleurrijke stad en Marokkaanse tradities op unieke manieren ervaren.


Marrakesh is een voormalige keizerlijke stad in het westen van Marokko, een bijzonder centrum voor prachtige paleizen en tuinen, de medina is een levendige plaats, de ommuurde middeleeuwse stad dateert uit het Berberse rijk, met mazelike steegjes waar bloeiende souks (marktplaatsen) traditioneel textiel verkopen, aardewerk en sieraden.


Ongeveer 70 km van Marrakesh ligt het Toubkal Nationale Park, diep in het Hoge Atlas gebergte. Opgericht in 1942, vindt je de thuisbasis van de Jbel Toubkal berg op 4167m hoogte. Trektochten door deze oude dorpen van de Mizane-vallei is een ongeëvenaarde ervaring. Ontdek het landelijke Berberse leven ten zuiden van Marrakech op het beroemde Kik-plateau, een rotsachtige uitloper met een inspirerend uitzicht op de regio. Bezoek de inheemse nederzettingen vol cultureel belangrijke.


De Agafay-steenwoestijn is omgeven door een stenig landschap, maar met magische uitzichten, het lijkt wel op een maankrater, een landschap met vele contrasten. Een groot aantal sporen lopen tussen deze valleien, er zijn golvende vlaktes die worden afgewisseld met steenachtige heuvels. Afgezien van de luxe woestijnkampen, stap je in je eigen Predator buggy die je diep in de aangewezen culturele hoofdstad van Afrika 2020 zal brengen.


Er zijn maar weinig plaatsen op aarde die te vergelijken zijn met de ongelooflijke landschappen van de Sahara. De Saharawoestijn loopt ongeveer van noord naar zuid langs de oostgrens van Marokko met het naburige Algerije en is de grootste hete woestijn ter wereld. In feite beslaat de Sahara een gebied dat ongeveer zo groot is als de hele Verenigde Staten. Trek de woestijn in en breng de nacht door onder een van de mooiste sterrenhemel die je ooit hebt gezien.


Begin je woestijnavontuur, een kans die je niet mag missen.

Ideale Periode
Mei, Sept
& Oktober
Tijdsduur
8 Dagen
7 Nachten
Prijs
Vanaf
€ 6 500

Reisplanning

Dag 1 (Aankomst):

Aankomst op de luchthaven Marrakech Ménara, word uw opgewacht door u chauffeur om u naar het hotel te brengen. Neem de rest van de dag ter vrije besteding.


Dag 2 (Marrakesh):

Begin je avontuur in Marrakech, waar je de veelkleurige medina gaat verkennen, begeleid door onze V&J specialisten in twee vintage motorfietsen met comfortabele zijspannen, verken de kleurrijke steegjes, de heerlijke cuisine en levendige sfeer van Marrakesh.


Dag 3 (De Haouz Vlakte):

Vandaag wordt u vroeg in de ochtend gewekt, voor de beeldschone zonsopgang, uw word opgehaald en verlaat u de stad voor een verbazingwekkende ballonvaart over de Haouz-vlakte. Na de landing stap je in een Predator-buggy om hiermee adrenaline aangedreven de Agafay-steenwoestijn te gaan verkennen.


Dag 4 (De hoge Atlas Gebergte):

Verken het Toubkal Nationale Park, beroemd om de hoogste berg in Noord-Afrika, de Jebel Toubkal begeleid door onze trekking specialisten, breng je de ochtend door met een trektocht door de Mizane-vallei en de oude dorpen die het bevat.


Dag 5, 6, 7 (De Sahara Woestijn):

Na een heerlijk ontbijt begint de reis naar de beruchte Sahara woestijn, ervaar de totale eenzaamheid van eindeloze woestijnvlaktes in een exclusief privékamp. Alleen jij, de sterren, het mysterie van de woestijn en ons discrete team wat ervoor zorgt dat alles precies goed voor je is. Terwijl je in de woestijn verblijft, ver weg van de afleiding in het dagelijkse leven, ervaar je de adembenemende en opwindende activiteiten van de Sahara.


Dag 8 (Terug naar Huis):

Word wakker in het bruisende Marrakesh en gebruik de ochtend voor uw vrije tijd met een late check-out. Daarna wordt u opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor uw terugreis naar huis.

Notities:

(1) Prijs per persoon gebaseerd op dubbele bezetting, indien van toepassing

(2) Getailleerde reisplanning zal gedeeld worden na de eerste interacties met uw persoonlijke reis conciërge

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal