top of page

Ocean Conservation

Ocean Conservation met V&J

Gezonde oceanen reguleren het klimaat en verminderen de gevolgen van klimaatverandering

De oceanen die over onze planeet zwerven, zijn de meest cruciale ecosystemen die we hebben, elk leven en elk organisme op aarde is ervan afhankelijk. Naar schatting 97% van het water in de wereld bevindt zich in de oceaan. Hierdoor heeft de oceaan een grote invloed op het weer, de temperatuur en de voedselvoorziening van mensen en andere organismen. Ondanks zijn omvang en impact op het leven van elk organisme op aarde, blijft de oceaan een van de grootste mysteries ter wereld. Meer dan 80% van de oceaan is nog nooit door mensen in kaart gebracht, verkend of zelfs maar gezien. Een veel groter percentage van het oppervlak van de maan en de planeet Mars is in kaart gebracht en bestudeerd dan van onze eigen oceaanbodem.

 

Behoud en onderhoud van onze globale biodiversiteit staat centraal in ons ethos. Met elk geweldig avontuur of familievakantie die we ontwerpen en uitvoeren, zorgen we ervoor dat lokale gemeenschappen en natuurbehoud projecten profiteren van onze reizen. Met stijgende zee temperaturen en toenemende vervuiling die de gezondheid van de oceaan bedreigen, is er een dringende behoefte aan wetenschappers om toegang te krijgen tot enkele van 's werelds meest afgelegen gebieden. Dit is waar V&J om de hoek komt kijken. Via onze jacht expedities bieden we een unieke kans op toegang tot de oceaan, marien onderzoek en wereldwijde kennis om de welvaart van de oceaan te vergroten. Met de medewerking van de klant doneren we een tijdsbestek binnen de duur van de expeditie aan mariene wetenschappers en experts op het gebied van natuur behoudt om essentieel onderzoek te doen.

 

Er zijn zoveel opwindende initiatieven voor het behoud van de oceaan over de hele wereld, naast het doneren van tijd tijdens een jachtexpeditie, nemen we ook een percentage van onze marges en doneren dat geld aan projecten voor het behoud van de oceaan die we ondersteunen. Hieronder hebben we een aantal van de projecten voor het behoud van de oceaan opgesomd die we met onze donaties ondersteunen.

Ocean Conservation, Sea Shepherd.jpeg

Sea Shepherd

seashepherd.org

 

Het werk en de impact van Sea Shepherd worden voor sommigen nog steeds onderschat. Als ondersteuners van hun wereldwijde missie zien we het als onderdeel van ons initiatief om het belang van hun werk dat ze over de hele wereld doen te onderwijzen.

 

Sea Shepherd werkt onder direct toezicht en in volledige samenwerking met regeringen over de hele wereld en biedt volledig uitgeruste schepen, professionele bemanningen, brandstof en andere hulpmiddelen die hun vermogen om illegale, ongemelde en ongereglementeerde visserij ("IUU") te detecteren en af ​​te schrikken vergroten. In de afgelopen vijf jaar hebben ze wetshandhavers van de overheid bijgestaan ​​bij het arresteren van tientallen schepen, wat resulteerde in talloze succesvolle vervolgingen. Deze inspanningen verhoogden de geldvorderingen en verminderden de daaropvolgende maritieme misdaden en hielpen de vispopulaties te herstellen.

Ocean Conservation, Ocean Cleanup.jpg

The Ocean Cleanup

theoceancleanup.com

Plasticvervuiling in onze oceanen is het grootste probleem waarmee we vandaag worden geconfronteerd. Naast ervoor te zorgen dat afvalbeheer tijdens onze expedities volledig wordt geoptimaliseerd, ondersteunen we de grootste oceaanopruiming in de geschiedenis van de wereld.

 

The Ocean Cleanup is een non-profitorganisatie die technologieën ontwikkelt en gebruikt om plastic uit de wereldzeeën te verwijderen. Geloof of niet, afval hoopt zich al op in vijf oceaanvuilnisplekken, waarvan de grootste de Great Pacific Garbage Patch is, gelegen tussen Hawaï en Californië. Drijvende kunststoffen die in de pleisters vastzitten, blijven circuleren totdat ze in steeds kleinere stukjes uiteenvallen, moeilijker op te ruimen worden en door het leven in de oceaan steeds gemakkelijker voor voedsel worden aangezien. Als het blijft circuleren, zal het onze ecosystemen, gezondheid en economie decennia of zelfs eeuwenlang beïnvloeden.

Ocean Conservation, Missionblue.jpg

Mission Blue

mission-blue.org

 

Onder leiding van de legendarische oceanograaf Dr. Sylvia Earle inspireert Mission Blue tot actie om onze oceanen en al het zeeleven te verkennen en te beschermen. Het is hun missie om publiek bewustzijn, toegang en ondersteuning te creëren voor een wereldwijd netwerk van beschermde oceaan gebieden, ook wel bekend als Hope Spots. Zo tekende de president van Ecuador, Guillermo Lasso, niet zo lang geleden een officieel decreet ter versterking van het beschermde mariene gebied (“MPA”) rond de Galapagos-archipel in de oostelijke tropische Stille Oceaan. Het decreet zal de bescherming uitbreiden met 60.000 vierkante kilometer (23.166 vierkante mijl); waarvan de helft volledig wordt beschermd waar geen winningsactiviteiten zijn toegestaan, en de inspanningen van Mission Blue hadden een aanzienlijke impact op dit initiatief.

 

Onder leiding van Dr. Earle onderneemt het Mission Blue-team vele communicatiecampagnes, regelmatige oceaanexpedities die licht werpen op deze vitale ecosystemen en ondersteuning opbouwen voor hun bescherming. De Mission Blue-alliantie omvat meer dan 200 gerespecteerde groepen voor oceaanbehoud en gelijkgestemde organisaties, van grote multinationals tot individuele wetenschappelijke teams die belangrijk onderzoek doen. Met de gezamenlijke inspanning en passie van mensen en organisaties over de hele wereld, kan Hope Spots werkelijkheid worden en een wereldwijd netwerk vormen van beschermde oceaan gebieden die groot genoeg zijn om de oceaan, het blauwe hart van de planeet, te herstellen.

Ocean Conservation, The Great Reef Census.jpg

The Great Reef Census

greatreefcensus.org

Het onbekende verkennen maakt deel uit van het DNA van elke avonturier, hoewel er zelden een kans is om gebieden te ontdekken waar nog weinig bekend is met een superjacht. Bij Voyages & Journeys gebruiken we elke kans die we hebben tijdens onze jachtavonturen om natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld te ondersteunen. Wist je dat bijna 40% van het Great Barrier Reef volledig onontdekt is. Met 3.000 individuele riffen en de thuisbasis van meer dan 1.600 vissoorten die zich uitstrekken over 2.300 km langs de zonovergoten kustlijn van Queensland, is het een exceptionele ervaring om dit met een jacht te ontdekken. Vanwege de enorme omvang is het moeilijk om de algehele staat van het rif te meten.

 

De Great Reef Census is een eerste burgerwetenschappelijk project ter wereld. Voor het behoud van de oceaan is dit een baanbrekend initiatief, gericht op het vastleggen van onderzoeksgegevens. Dit is een unieke kans voor eigenaren en charters van superjachten om deel te nemen aan inspanningen voor het behoud van de oceaan als onderdeel van uw jachtexpeditie, u kunt zich aansluiten bij oceaan wetenschappers en een dieper inzicht krijgen in het gevarieerde ecosysteem van het Great Barrier Reef.

 

We zijn trots op onze samenwerking met Ocean Alliance, waar we een aanzienlijke impact kunnen creëren en ondersteuning kunnen bieden aan oceaan onderzoeksprojecten. Superjachten en vooral verkenningsjachten bieden zeer geavanceerde onderzoekscapaciteiten, die het in staat stellen de instandhoudingsuitdagingen waarmee we worden geconfronteerd aan te pakken en te werken aan de vitale bescherming van onze blauwe planeet.

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page