top of page

Aurora Borealis

Ervaar de Aurora Borealis

Juli-2022

Het zien van deze prachtige lichtshow met verschillende kleuren die dansen en ronddraaien voor je ogen is ronduit verbazingwekkend en elk zicht hierop is totaal uniek, het is een levens veranderende gebeurtenis.


Laten we eerst beginnen nader te verklaren wat precies de Aurora Borealis veroorzaakt; Wanneer geladen deeltjes van de zon atomen in de atmosfeer van de aarde raken, zorgen ze ervoor dat elektronen in de atomen naar een hogere energietoestand gaan. Wanneer de elektronen terugvallen naar een lagere energietoestand, geven ze een foton af: Licht. Dit proces creëert de prachtige aurora, of ook wel het noorderlicht genoemd. Echt een magische natuurlijk display dat op verschillende locaties over de hele wereld kan worden weergegeven. De naam Aurora Borealis komt van de Romeinse godin van de dageraad, Aurora, en Boreas is de Griekse naam voor de noordenwind.

Zooming on Tablet

Noorwegen heeft echt geen gebrek aan uitstekende uitkijkpunten. Eerst en vooral is Svalbard, een reeks Arctische eilanden halverwege tussen continentaal Noorwegenen de Noordpool. Doordat de archipel tussen half november en februari de poolnacht of eeuwige duisternis ervaart, biedt het dubbel zoveel kans om de lichten te zien en is het de enige bewoonde plek ter wereld waar je het fenomeen overdag kunt ervaren. Finland heeft ongeveer 50 nachten per jaar van eeuwige duisternis, met een breed scala aan buitengewone manieren om dit natuurlijke schouwspel te bekijken, reis af met V&J naar één van de meest geïsoleerde lodges in Finland waar de lucht en je omgeving een 360º theater wordt.

Zooming on Tablet
Zooming on Tablet
Zooming on Tablet

Met minimale lichtvervuiling en bijna perfect zicht op sommige plaatsen, biedt Groenland uitzonderlijke kansen om melkachtig groen licht te zien. Een verblijf van drie of vier nachten tijdens het poollicht (september tot begin april) biedt de beste kans om de lichten te spotten. Of als je zin hebt in meer avontuur, laat ons je dan meenemen naar Kangerlussuaq. Deze voormalige Amerikaanse militaire basis in de buurt van de luchthaven telt 300 nachten per jaar noorderlichtwaarnemingen en organiseert aurora-excursies, waaronder een rondleiding om het fenomeen te aanschouwen en een overnachting op de Groenlandse ijskap(een ervaring die doorgaans uitsluitend is gereserveerd voor onderzoeks en expeditie doeleinden).

Combineer het noorderlicht op een uniek avontuur door het land van vuur en ijs, IJsland. Van November tot half Maart zal het zonlicht zeer beperkt zijn, uiteraard zorgen wij ervoor dat de dagen nog steeds vol met avonturen zijn gevuld, zoals walvissen spotten in de fjorden en fat-bike geprepareerde fietspaden door adembenemende valleien. Rond deze periode biedt dit landschap de beste stoelen op de eerste rij om het sprookjesachtige noorderlicht te zien. IJsberenen de beluga-walvissen hebben de stad Churchill in Manitoba op de kaart gezet - het is de gemakkelijkste plek om te bereiken om deze prachtige natuur te waarnemen. Maar het is ook een uitzonderlijke plek om het noorderlicht te bekijken, aangezien het meer dan 300 nachten per jaar aurora-activiteit ervaart.

Zooming on Tablet

Getuige zijn van het noorderlicht is echt de kers op de taart van een verder een onvergetelijk avontuur. Voyages & Journeys biedt gespecialiseerde Aurora Borealis-avonturen naar de meest opwindende bestemmingen zoals hierboven besproken, met als nadeel dat ze een natuurlijk fenomeen zijn en dus ongrijpbaar en onvoorspelbaar.

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page