top of page

REV Ocean

REV Ocean Heeft een Missie

November-2020

Hoe REV Ocean te definiëren

REV Ocean is een ultramodern expeditie superjacht van 183 meter dat zich zal inzetten om de wereld te pionieren op het gebied van oceanografisch onderzoek. Ze zal worden uitgerust met gespecialiseerde wetenschappelijke apparatuur die nog nooit eerder op een superjacht is gezien. Aan boord vindt u acht hypermoderne onderzoekslaboratoria, een volledig uitgerust duikcentrum en een kraan die is vastgemaakt aan een sleepnet waarmee ze op een verantwoorde en veilige manier pelagische monsters kan vangen en de monsters 3000 meter onder zeeniveau kan vrij laten. Ze zal worden uitgerust met een zeer geavanceerd assortiment onderzeeërs, zowel autonoom als op afstand bediend, voor extreme onderwaterverkenning. Ze zullen gemakkelijk te lanceren en te herstellen zijn via een opening van 7,7 x 5 meter in de romp die bekend staat als een Moonpool. Naast de onderzoeksruimte, die overeenkomt met ongeveer 15 tennisbanen, zal ze alle voorzieningen hebben die jachtcharter-gasten mogen verwachten op een jacht van dit kaliber, waaronder drie zwembaden, goed uitgeruste fitnessfaciliteiten en een spa- en wellness zone. Er komt een auditorium voor 36 personen aan boord, plus 2 helikopters, een helikopter aan boord en een eigen hangar.

Zooming on Tablet

De kracht achter REV Ocean

Kjell Inge Røkke is de eigenaar en drijvende kracht achter REV Ocean. Røkke groeide op in de buurt van de VARD-scheepswerf in het kleine vissersdorpje Brattvag waar momenteel de REV Ocean haar laatste montage doormaakt. Hij leerde vissen in de Noorse wateren en begon zijn carrière als matroos aan boord van een vissersboot in Alaska. Hij begon zijn zakelijke carrière met de aankoop van een 21 meter lange trawler in de Verenigde Staten in 1982, en bouwde geleidelijk een toonaangevend wereldwijd visserijbedrijf op met zijn eigen vloot van vissersschepen en het bedrijf van American Seafoods. Hij werd de grootste belanghebbende in Aker ASA en fungeert als voorzitter van Aker ASA, evenals als bestuurder van Aker BP, Kværner, Ocean Yield, Aker BioMarine en Aker Energy. Røkke's familie woont al vele jaren in Molde, een klein stadje aan de overkant van het water van Brattvag en hij is een bekend lid van de lokale gemeenschap. Juuni Vatne, Marketing Coördinator bij VARD-scheepswerf, zei: "Ik denk dat het erg trots is om hier, thuis, dit schip te bouwen."

Zooming on Tablet
Zooming on Tablet
Zooming on Tablet

De visie van REV Ocean

De motivatie van de heer Røkke om REV Ocean te bouwen en te financieren, komt voort uit een levenslange afhankelijkheid van de oceaan. Vissen is hoe hij aanvankelijk zijn fortuin verdiende; en nu is het tijd om iets terug te doen. REV Ocean bouwen is filantropie in zijn beste vorm. Met REV Ocean wil hij ook jachteigenaren aanmoedigen een soortgelijke route af te leggen, dan zal zijn nalatenschap nog decennia voortleven. Vissen is een essentieel beroep voor de Noorse economie als geheel, waarbij vis een van de grootste exportproducten van het land is. Noorwegen loopt voorop in de strijd tegen klimaatverandering, met het land dat tot de groenste ter wereld behoort en het op een na meest milieuvriendelijke land ter wereld.


Er is een indrukwekkend team dat het REV Ocean-onderzoeksteam leidt. Nina Jensen, het voormalige hoofd van het World Wide Fund voor natuur in Noorwegen, is benoemd tot Chief Executive van REV Ocean en Alex Rogers, de vooraanstaande wetenschapper op het gebied van oceaan bescherming van de Universiteit van Oxford, is bij het team gekomen als Science Director.

De mogelijkheid creëren om iets terug te doen

REV Ocean's primaire functie is oceanografisch onderzoek en analyse. Voor veel onderzoeksteams en wetenschappers zijn de kosten voor het huren van onderzoeksschepen met vergelijkbare faciliteiten onbetaalbaar. Lawrence Hislop, communicatiemanager bij REV Ocean, omschrijft de mogelijkheid als: “Het idee is om ontwikkelingslanden ook geïnteresseerd te krijgen in het onderzoekswerk, door kansen te geven aan wetenschappers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, die normaal gesproken niet in staat zouden zijn om [onderzoek te doen] op een jacht als dit. " Dit unieke financieringsmodel betekent dat bevrachters een directe impact kunnen hebben op positieve verandering. Door REV Ocean te charteren, maken ze deze onderzoeksmissies mogelijk.


Ze zal echter ook beschikbaar zijn om te charteren door bedrijven zoals de onze, Voyages & Journeys, die op zoek zijn naar een expeditie-avontuur. Deze onafhankelijke handvesten zullen de onderzoeksmissies rechtstreeks financieren, waardoor wetenschappers gratis baanbrekend onderzoek kunnen verrichten. Dit is een unieke kans voor klanten om de onderzoeksteams te begeleiden, deel te nemen aan onderzoek en het werk te observeren dat voor hen wordt uitgevoerd. “Het belangrijkste punt van het hebben van dit schip is eropuit te gaan en wetenschappelijk onderzoek te doen. En het bedrijfsmodel is om mensen naar [charter REV Ocean] te krijgen en het onderzoekswerk te volgen en naar prachtige delen van de wereld te gaan ”, legt Lawrence Hislop, communicatiemanager bij REV Ocean, uit.


REV Ocean is van plan om tot 400 mariene wetenschappers per jaar uit te nodigen om elk drie tot vier weken aan boord te bestuderen hoe de oceaan te beschermen tegen klimaatverandering, overbevissing en plastic afval. Voor het REV Ocean-team is "de oceaan genezen met gegevens" een kernonderdeel van hun ethos. Door de meest geavanceerde oceanografische studietools toegankelijk te maken voor onderzoeksteams over de hele wereld, hoopt het initiatief een wereldwijd oceaangegevensplatform voor het algemeen belang te creëren.

Zooming on Tablet

De eerste expedities vinden plaats

Na voltooiing zal REV Ocean zeilen op haar eerste reis naar Svalbard voor haar eerste wetenschappelijke missie in 2021. Daarna zet ze koers naar New York in de herfst, in een reis die zal samenvallen met het VN-decennium van Ocean Science for Sustainable Development. Er wordt gedacht dat ze tijdens het evenement buiten het hoofdkwartier van de Verenigde Naties aan de East River kan worden geplaatst. Verder naar het zuiden richting de helderdere oceanen van het Caribisch gebied, gaat ze richting de Galapagos-archipel, waar de mogelijkheden optimaal zijn om het leven in zee te bestuderen. Deze eilandenketen herbergt honderden vissoorten, en REV Ocean is van plan om haar eco-oogstsysteem voor levende vangst en vrijgave van biomassa en pelagische monsters goed te gebruiken. Ze zal naar verwachting ook naar de Indische Oceaan varen, cruisen rond de eilanden van de Seychellen en de Malediven. Een deel van haar hydrografische analyse in deze regio zal plaatsvinden rond hydrothermale ventilatieopeningen, die geclusterd zijn rond de Central Indian Ridge tussen de twee archipels.


Voyages & Journeys houd je op de hoogte van de voortgang van REV Ocean. Als u op enig moment geïnteresseerd bent in meer informatie over onze expedities, neem dan contact met ons op.Inspiratie-interview: Katia Damborsky, van YachtCharterFleet

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page