top of page

Proef de Wereld

Proef de Wereld als Connaisseurs

December-2020

Food is everything we are. It’s an extension of nationalist feeling. Ethnic feeling, your personal history, your province, your region, your tribe, your grandma. It’s inseparable from those from the get-go.

- Anthony Bourdain -


Een van mijn diepste passies die ik door de jaren heen heb ontwikkeld is voor wijn en de culinaire wereld, altijd op zoek naar die verborgen juweeltjes. Waarbij we fantastische wijngaarden bezochte en we soms wijn proefde op de meest geweldige locaties. Ook bezochten we restaurants die nu tot de beste ter wereld behoren. Tijdens onze reizen hebben we uitzonderlijke vakmannen en vrouwen ontmoet, die deze restaurants beheerde die al decennialang in de familie doorgegeven wordt.

Zooming on Tablet

Eén van mijn mooiste herinneringen was toen ik een gerecht aanbevolen kreeg, waar ik echt onder de indruk van was, is de simpelheid maar tegelijkertijd de overweldigende smaken, ik kreeg toen van de eigenaar uitgelegd dat dat recept uit het jaar 1934 kwam, die was door de eerste chef kok van het restaurant gemaakt, en die werd tot de dag van vandaag nog steeds zo gemaakt, die restaurant houders (familie) zijn overigens goede vrienden van ons geworden.


Maar ook restaurants die bekroond zijn met meerdere Michelin sterren waarmee je kunstwerken gepresenteerd krijgt die gecombineerd worden met de mooiste maar ook de meest verrassende wijnen, wat allemaal uit de directe omgeving komt.

Zooming on Tablet
Zooming on Tablet
Zooming on Tablet

Samen met wijnhandelaren/specialisten wijngaarden bezoeken die al meer dan 500 jaar door dezelfde familie beheerd worden, waarbij je een proeverij ervaart op de meest memorabele locaties samen met de wijnmaker en wijngaard eigenaar. Het zijn dit soort momenten, onder het genot van een heerlijk glas wijn en canapés, waarbij vriendschappen en geweldige herinneringen ontstaan. Als je echt een bestemming wilt ontdekken, moet je eerst de keuken ontdekken. De keuken van een bestemming vertelt je zoveel over de geschiedenis, de cultuur en de mensen, ik ben een groot voorstander van het proeven van de lokale delicatessen en gerechten van elke plaats die ik bezoek.

In de afgelopen jaren is de wijn en culinaire wereld aanzienlijk gegroeid. Waardoor het ontzettend moeilijk kan zijn om juist dit soort ervaringen te kunnen vinden. Dit is waar de kennis en ervaring van V&J ter pas komt. Of je nu dineert in een restaurant met uitzicht over het Aconcagua gebergte in Argentinië of een wit truffelfeest voorbereidt in de Monferrato provincie na een dag truffel jagen. Het zijn de ervaringen eromheen die er onvergetelijke herinneringen van maken.

Zooming on Tablet

Door de jaren heen hebben we geweldige vriendschappen opgebouwd met wijnspecialisten, eigenaren en restauranteigenaren. Door deze relaties kunnen wij uw ongeëvenaarde toegang met voorkennis bieden. Onze wijngaardenbezoeken worden geheel naar uw palet samengesteld, waarbij we toegang bieden tot prestigieuze wijngaarden, soms een vatproeverij als de gelegenheid zich voordoet.


Omdat ik in de gelegenheid ben om, dit te combineren met mijn passie voor ontdekken, kreeg ik de unieke kans om deze culinaire ervaringen met jullie te delen.

Samen met uw inspiratie en ideeën, stellen we de meest unieke culinaire reizen samen, zodat u zowel de verfijnde keuken van de regio als de meest rustieke tradities ervaart.Words by: Jasper SigonLanden waar we deze ervaringen aanbieden:

Argentinië, Australië, Chili, Duitsland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika, Portugal, Spanje

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page