top of page

Proef de Wereld

Proef de Wereld als Connaisseurs

December-2020

Food is everything we are. It’s an extension of nationalist feeling. Ethnic feeling, your personal history, your province, your region, your tribe, your grandma. It’s inseparable from those from the get-go.

- Anthony Bourdain -


Een van mijn diepste passies die ik door de jaren heen heb ontwikkeld is voor wijn en de culinaire wereld, altijd op zoek naar die verborgen juweeltjes. Waarbij we fantastische wijngaarden bezochte en we soms wijn proefde op de meest geweldige locaties. Ook bezochten we restaurants die nu tot de beste ter wereld behoren. Tijdens onze reizen hebben we uitzonderlijke vakmannen en vrouwen ontmoet, die deze restaurants beheerde die al decennialang in de familie doorgegeven wordt.

Zooming on Tablet

Eén van mijn mooiste herinneringen was toen ik een gerecht aanbevolen kreeg, waar ik echt onder de indruk van was, is de simpelheid maar tegelijkertijd de overweldigende smaken, ik kreeg toen van de eigenaar uitgelegd dat dat recept uit het jaar 1934 kwam, die was door de eerste chef kok van het restaurant gemaakt, en die werd tot de dag van vandaag nog steeds zo gemaakt, die restaurant houders (familie) zijn overigens goede vrienden van ons geworden.


Maar ook restaurants die bekroond zijn met meerdere Michelin sterren waarmee je kunstwerken gepresenteerd krijgt die gecombineerd worden met de mooiste maar ook de meest verrassende wijnen, wat allemaal uit de directe omgeving komt.

Zooming on Tablet
Zooming on Tablet
Zooming on Tablet

Samen met wijnhandelaren/specialisten wijngaarden bezoeken die al meer dan 500 jaar door dezelfde familie beheerd worden, waarbij je een proeverij ervaart op de meest memorabele locaties samen met de wijnmaker en wijngaard eigenaar. Het zijn dit soort momenten, onder het genot van een heerlijk glas wijn en canapés, waarbij vriendschappen en geweldige herinneringen ontstaan. Als je echt een bestemming wilt ontdekken, moet je eerst de keuken ontdekken. De keuken van een bestemming vertelt je zoveel over de geschiedenis, de cultuur en de mensen, ik ben een groot voorstander van het proeven van de lokale delicatessen en gerechten van elke plaats die ik bezoek.