top of page

Reis Verantwoordelijk

Reizen op een Verantwoordelijke

Januari-2020

We hebben 10 belangrijke richtlijnen opgesteld om verantwoord te reizen en om aandachtige keuzes te maken in elk aspect van je eigen avontuur.


Duurzaam reizen bereik je door verantwoordelijk te zijn en de juiste keuzes te maken. Door bewust en verantwoord te leren reizen, zal onze directe impact op het milieu en ecologische diversiteit verminderen.

We zijn er echt van overtuigd dat we als reisspecialisten een grotere verantwoordelijkheid hebben om tegen onze consumenten te communiceren over hoe ze duurzame praktijken kunnen implementeren. Onze vakanties, avonturen en expedities worden compleet door ons gepland, waarmee we ook rekening houden met de duurzame praktijken en geweldige kansen bieden om te leren, te ontwikkelen en daarmee de grenzen van verantwoorde reiservaringen te verleggen.

Zooming on Tablet

In de woorden van Jasper Sigon als het gaat om zijn avonturen: "Voor mij persoonlijk begint mijn reis met het doel om mezelf te integreren in nieuwe culturen, tradities en om nieuwe vaardigheden te leren." Het moet geen checklist zijn waarbij de box afgestreept worden, in plaats daarvan focussen op de ervaring, ernaar streven om jezelf te onderwijzen en goed geïnformeerd te worden, een verantwoordelijkheid te creëren voor dieren in het wild, ecologische instandhouding en culturen van onze prachtige planeet en het uiteindelijk door te geven aan anderen - dat is het uiteindelijke doel.


Daarom hebben we de volgende richtlijnen opgesteld om te zien hoe we een positieve impact creëren op duurzaam en verantwoordelijk reizen.

Zooming on Tablet
Zooming on Tablet
Zooming on Tablet

Onderzoek reisorganisaties die duurzaam reizen als kernwaarde nastreven

We proberen duurzame praktijken toe te passen op onze reizen en avonturen, rekening houdend met de uitstoot veroorzaakt door vluchten, voertuigen, zeereizen en verblijf in accommodatie. We proberen de bron te verkleinen en te optimaliseren, onze voetafdruk te berekenen en projecten voor natuurbehoud en -herstel over de hele wereld te ondersteunen.


Plan duurzame reizen

Vermijd massa toeristische bestemmingen die zeer vaak worden bezocht. Dit is de eerste doelbewuste beslissing die u neemt tijdens uw reizen naar een duurzame reis. We onderzoeken altijd bestemmingen die zich meestal 'onder de radar' bevinden, en misschien zelfs dichterbij huis dan je misschien denkt, waardoor we naar afgelegen delen van onze mooie planeet kunnen reizen met een verminderde impact op ecologische diversiteit.


Verleng uw reizen

Door uw reis te verlengen, krijgt u de mogelijkheid om uzelf te verdiepen in de cultuur en tradities van een bestemming. Dit creëert een verbinding met de plaats die u bezoekt, in plaats van uw tijd in korte periodes door te brengen op meerdere bestemmingen. Creëer het gevoel dat je ergens thuis hoort.

Reis een beetje langzamer

Een concept waar we van genieten is een elegante en tedere reis door een land of een regio die u in staat stelt om te communiceren met zijn cultuur en u uw omgeving laat begrijpen. De toename voor milieuvriendelijk vervoer maakt het makkelijker dan ooit om wat langzamer te reizen, bijvoorbeeld per trein of boot door een buitengewoon netwerk van historische sporen en rivieren, vooral door Europa.


Slimme verpakking

Het verminderen van het verbruik van plastic goederen is al een enorme stap, maar door je bagage in te pakken met alleen wat je nodig hebt voor je reis, kun je je afval verminderen, probeer herbruikbare materialen te gebruiken zoals de herbruikbare V&J Ocean waterfles die je tijdens je reis kunt bijvullen.


Ecologisch waardevolle accommodaties

Wanneer we een reis plannen, doen we uitgebreid onderzoek naar de eigendommen en accommodaties die we aanbieden, we letten op hun locatie en hoe ze bijdragen aan hun lokale gemeenschappen. Een ander deel dat we doen om de lokale gemeenschap te ondersteunen, is onze klanten kennis te laten maken met de lokale chef-koks die hun lokale producten omzetten in culinaire hoogtepunten.

Zooming on Tablet

Unieke excursies die de lokale economie ondersteunen

We proberen altijd zoveel mogelijk samen te werken met lokale specialisten en bedrijven die bijdragen aan de duurzame lokale economie. Vanuit onze ervaring is dit ook de beste manier om begrip en waardering te geven voor de regio en landschappen die u bezoekt, naast degenen die hun omgeving het beste kennen.


Steun lokale goede doelen

Het combineren van onze reizen met de steun aan lokale liefdadigheidsinstellingen is de ultieme manier om meer te weten te komen over de uitdagingen waarmee de lokale bevolking wordt geconfronteerd. Door hen te helpen deze uitdagingen te overwinnen, is een van de meest impactvolle dingen die we tijdens een reis kunnen doen. Door een beetje van onze tijd en expertise samen met lokale organisaties te besteden, kunnen we de aandacht nog meer richten op natuurbehoud en milieubescherming, het onderwijzen en bespreken van bewustwording over de dieren in het wild kan zo'n diepe impact hebben op de bescherming van de natuurlijke wereld voor de volgende generatie. Die komen gaat.


Denk aan interactie met dieren in het wild buiten hun natuurlijke omgeving

De meest impactvolle keuze die u als reiziger kunt maken, is u bewustzijn van hoe u omgaat met dieren in het wild en geen organisaties te steunen die dieren in het wild gebruiken voor menselijk vermaak. We ondersteunen geen heiligdommen en dierentuinen die schade of trauma aan dieren veroorzaken. We raden ten zeerste af om welke soort dan ook ondersteuning te bieden aan dit soort organisaties.

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page