top of page

Elena

Yacht, People Icon.png

Gasten:
10

Yacht, Calendar Icon.png

Jaar:
2009

Ruler.png

Lengte:
55m

Yacht, Bed Icon.png

Cabines:
5

Yacht, Captain Icon.png

Crew:
8

Yacht, Euro Icon.png

Prijs: Vanaf
€100.000/week

Elena is een minutieuze reproductie van de historische recordhouder van de trans-Atlantische superjachtrace uit 1928. Als je naar de ultieme zeilervaring op zoek bent, is er geen beter jacht dan Elena. Een eeuw geleden stond scheepsarchitect Nat Herreshoff ook wel bekend als de ‘Tovenaar van Bristol’ en een waar genie achter verschillende opmerkelijke America’s Cup-kandidaten, hij ontwierp Eleonora om de Trans-Atlantische race van 1928 te winnen. Ze is ontworpen voor pure snelheid en prestatie, een schoener die kan winnen, dit replica is net zo snel als het origineel - alleen luxueuzer. Herreshoff ontwierp Elena als een zusterschip van Westward, maar voorzag haar van een vollere kiel waardoor haar ballastcentrum werd verlaagd en de afmetingen van haar tuig werden aangepast om haar loefvermogen verder te verbeteren. Ze is majestueus en onnavolgbaar onder zeil, stap aan boord en ontdek haar elegante en rustgevende ruimtes, met ruime dekken en statige interieurs die je meenemen naar een andere tijd. Als je op zoek bent naar een vakantie om nooit te vergeten, dan is deze directe afstammeling van de Gouden Eeuw van het zeilen iets voor jouw. Opwindend of ontspannend of allebei, een jachtcharter op Elena is een zeldzame ervaring in de moderne wereld van vandaag.


Vooruit naar 2009, McLaren, voormalig aanvoerder van Westward's replica Eleonora uit 2002, wilde de geschiedenis herhalen en een nieuwe Elena bouwen die alle concurrentie zou kunnen wegvagen. Nu, bijna een eeuw later, zet Elena de winnende erfenis voort en heeft ze meerdere regatta's gewonnen, waaronder de Barbados Round Island Race, de Antigua Classic Les Voiles de St Tropez en Monaco Classic Week. Elena vangt de gratie van vervlogen tijden en zorgt in gelijke mate voor totale opwinding en totale ontspanning. Met haar indrukwekkende zeilplan en een loefvermogen dat ongeëvenaard is door zowel moderne als klassieke jachten, Elena is een formidabele regatta-deelnemer en het ideale jacht voor ervaren zeilers, voor degenen die op zoek zijn naar een nieuwe en unieke zeilervaring.


Haar prachtige interieur is meer dan geschikt voor een admiraal van een vloot. Gepolijste hardhouten lambrisering verbergt zeilboeken, flessen bordeaux en flessen marine rum. Haar eindeloze houten dek is de plek waar we jouw dagelijkse avonturen zullen ontwerpen en plannen. Ze biedt plaats aan maximaal acht gasten in vier hutten met eigen badkamer, allemaal vernoemd naar klassieke zeiljachten en ze zijn ruim van formaat, terwijl ze de 20e-eeuwse esthetiek respecteren: twee tweepersoonskamers en twee tweelingen er is ook een optionele vijfde hut die plaats biedt aan nog eens twee gasten. De hoofdcabine beschikt over een bureau op kantoorformaat en zitplaatsen voor twee personen, terwijl de drie gastenhutten allemaal beschikken over uitstekende opbergruimte en privé regelbare airconditioningsystemen. Elena heeft een scala aan leuk speelgoed om in het water te ontdekken, variërend van snorkels en kajaks tot wakeboards en kitesurfuitrusting. Je kunt samen met de andere gasten zonovergoten dagen in het water doorbrengen, genieten van het landschap en wat nieuwe vaardigheden oefenen. Met de twee tenders hebben we de mogelijkheid om aan land te worden gebracht voor excursies.

Akiko, Highlight 01.jpg

Een echte racer

Met een vollere kiel waardoor het ballastcentrum word verlaagd en de afmetingen van haar tuig werden aangepast om haar loefvermogen verder te verbeteren.

Tenders & Toys

Please note that tenders and toys are subject to regular upgrades and changes.

We will update you on the latest information.

2 x Kayaks

8 x Snorkelling Sets

2 x Tenders

2 x Stand Up Paddle Boards

1 x Water Ski

2 x Fishing Equipment

1 x Kitesurf Board

2 x Wakeboards

Galerij

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page