top of page

Onderwaterwereld

Verken onze Magische Onderwaterwereld

De meest bijzondere duikplekken

Het is geen geheim dat onze oprichters Vanessa en Jasper grote liefhebbers zijn van het verkennen van de onderwaterwereld, zij zijn zeer ervaren duikers met gelogde duiken verspreid over de oceanen. V&J leidt duik expedities van de kusten van de Azoren tot het heldere water van de Caribische Zee, de gloeiende planktonrijke diepten rond de Hawiaanse eilanden tot de koraaldriehoek in de westelijke Stille Oceaan of deel je duik met walvissen in de Tasman zee. "Duiken laat je echt een compleet andere wereld zien die zo adembenemend mooi is" - Vanessa Mestre.

 

Zoals Jacques Cousteau zei: "eenmaal als de oceaan zijn spel over jou uitspreekt, zal zij voor altijd jou in haar net van wonderen behouden” Meer dan 70% van onze planeet is gemaakt van onze oceanen en meer dan 80% van onze oceanen is niet in kaart gebracht, niet waargenomen en onontdekt, er is er nog zoveel te leren van de mysteries van de diepte. Vanwege de ervaring die Vanessa en Jasper hebben opgebouwd tijdens hun offshore werkzaamheden en in hun eigen duikavonturen is V&J in staat om de meeste exceptionele duikvakanties en gepersonaliseerde expedities verzorgen. Samen met wereldberoemde onderwaterfotografen, oceaan biologen en onderzoekers creëren we werkelijk ongeëvenaarde duikexpedities naar de meest afgelegen en mooiste paradijzen ter wereld.

 

We hebben een aantal van onze favoriete duikplekken samengesteld voor iedereen die de wereld rondreist op zoek naar die ene, onvergetelijke duikdag. Van scheepswrakken, levendige riffen tot dansen met walvissen, elke plek is een uniek portaal naar de mysterieuze, prachtige wereld onder het oceaanoppervlak die wacht om ontdekt te worden.

 

V&J werkt alleen met privéduikinstructeurs en duikcentra ’s die hun prioriteit geven aan milieubehoud en educatief toerisme, en de ongerepte schoonheid beschermen die duikers van over de hele wereld aantrekt.

Underwater World, Picture (6), Azores.jpg

De Azoren (Portugal)

De Azoren-archipel, bestaande uit 9 prachtige eilanden, heeft een verscheidenheid aan geografische diversiteit en is gevuld met activiteiten met een hoog adrenalinegehalte. Elk eiland biedt unieke landschappen, gerechten en culturele charme. Deze Portugese eilandengroep, gelegen in de vulkanische Atlantische Oceaan tussen Europa en Noord-Amerika, heeft in de loop van haar dynamische geschiedenis haar eigen speciale identiteit ontwikkeld en kan vandaag de dag bogen op natuurlijke schoonheid. Het onderwaterrijk van de Azoren biedt duikers een intrigerende topografie en diversiteit aan duikplekken. Een subtropisch zeeklimaat gecombineerd met de rijke wateren van de Golfstroom, creëren een gezond ecosysteem dat rijk is aan zeeleven. De Azoren dienen als een waar baken voor walvissen. Inwonende potvissen worden vergezeld door migrerende blauwe vinvissen, vinvissen, bultruggen, dwergvinvissen en noordse vinvissen plus orka's en verschillende soorten dolfijnen. Het hoogtepunt van het walvisspotseizoen is het vroege voorjaar.

 

De Azoren zijn momenteel ook een opkomende bestemming voor het duiken met haaien, vooral met de prachtige blauw haaien en makohaaien in deze diepblauwe wateren. Manta roggen komen ook veel voor in deze uitzonderlijke diepten, samen met af en toe walvishaaien, hamerhaaien en een breed scala aan grote vissen. Bekijk ons ​​Unieke Avontuur naar de Azoren voor meer informatie.

Underwater World, Picture (1), Cocos Island.jpg

Cocos Island (Costa Rica)     [Foto door Flip Nicklin]

Als je het over duiken hebt zullen de Cocos eilanden, absoluut ter sprake komen, bekend als een van de meest buitengewone plekken om te duiken, het is ook een zeer beschermde UNESCO-werelderfgoedsite. Het onbewoonde eiland, 550 km (340 mijl) ten westen van de Pacifische kust van Costa Rica, en halverwege de Galapagoseilanden, biedt duikers uitzonderlijke oceaan pracht. Met een rijke geschiedenis van piraten, walvisvaarders, Tongaanse gevangenen en Duitse avonturiers, heeft duiken rond de Cocos eilanden haar plek op de wereldkaart echt verdiend als een topbestemming voor duiken, echt een ware speeltuin in de Stille Oceaan met ongeëvenaarde haaienervaringen, scholen van hamerhaaien, manta roggen, walvissen haaien, bedreigde zeeschildpadden, bultruggen en nog veel meer, met de juiste weersomstandigheden beloven de duikschema's van maar liefst 3 of 4 duiken per dag, het verkennen van deze oceaanwateren die exploderen met zeeleven is echt een onvergetelijke ervaring.

Underwater World, Picture (3), Coral Triangle.jpg

De Koraaldriehoek

De enige regio waar misschien alle nieuwe en onvoorstelbare vormen van leven te vinden zijn. Koraalriffen zijn goed voor minder dan 1% van de oceaanbodem, maar ze herbergen meer dan 25% van het zeeleven. In een tijd waarin veel van de riffen in de wereld afsterven als gevolg van verzuring van de oceaan en de stijgende zee temperatuur, bevindt minder dan één procent van de riffen in de wereld zich in een ongerepte staat. De mooiste riffen ter wereld zijn te vinden in de Koraaldriehoek van Indonesië. Het is waar de Stille en de Indische Oceaan samenkomen.

 

Oceaan wetenschappers registreerden meer dan 76% van alle bekende harde koraalsoorten en 52% van de geïdentificeerde Indo-Pacifische rif vissen in deze regio. Bij het combineren van zowel op het land als op zee gebaseerde soorten, staat Indonesië op nummer één in de wereld. De diversiteit gaat verder dan de caleidoscopische koraalriffen en rif vissen. De grotere pelagische soorten zijn constant in beweging om op prooien te jagen. Dit omvat oceanische manta roggen, de grote hamerhaai, de gigantische zonnevis en de vos haai, evenals 's werelds grootste levende dier, de blauwe vinvis en 's werelds grootste vis, de walvishaai.

 

Bekijk onze Raja Ampat reis, stap aan boord van een houten schoener gebouwd door de Konjo stam met 21e-eeuwse techniek en vaar door de Koraaldriehoek op een uitzonderlijke zee safari die is gemaakt op basis van uw inspiratie en vereisten.

Underwater World, Picture (5), Ningaloo Reef.jpg

Het Ningaloo Rif (Australië)

1200 km ten noorden van Perth ligt een verborgen magische plek waar woorden gewoon geen recht kunnen doen. Het ningaloo Rif, is 's werelds grootste koraalrif aan de rand, wacht op je. Dit 260 km lange spektakel is slechts een paar zoutwaterstappen verwijderd van de uitzonderlijke eco-luxe safaritenten van Sal Salis. Deze plek is echt magisch omdat het echt de zeldzaamste plaats is. Waar de out back, het rif en bergketens elkaar ontmoeten en samenvloeien ... te midden van een spectrum van kleuren waarvoor alleen de natuur het palet heeft. Tussen mei en oktober trekken migrerende bultruggen door het Ningaloo Marine Park. Walvishaaien, blauwe vinvissen, zuidelijke rechtse walvissen, orka's, schildpadden, manta's en een reeks dolfijnsoorten maken ook deel uit van de oceanische menagerie van het rif.

 

Een natuurlijke symfonie die alleen hier voorkomt. Een herinnering dat deze wereld nog steeds kan verbazen. Er bestaat een wereld die nog groter en mooier is. Op het moment dat je onderdompelt in het rijk van walvishaaien en bultruggen... verandert je leven. Het walvishaaiseizoen loopt van half maart tot juli.

Underwater World, Picture (2), Revillagigedo Islands.jpg

Revillagigedo-Eilanden

Dit is de plek voor duiken met een hoog adrenalinegehalte. Spannend, veeleisend en, voor de ervaren duiker, zeer de moeite waard. De Revillagigedo-eilanden liggen ten zuidwesten van Cab San Lucas, op het puntje van Baja California. Er zijn maar weinig andere bestemmingen in de wereld waar je zo'n indrukwekkend scala aan grote beesten kunt tegenkomen - bultruggen, reuzenmanta's, hamerhaaien, dolfijnen, tonijn, pelagische vissen en vele andere haaiensoorten. Op het eiland Guadeloupe kun je grote witte haaien tegenkomen bij uitstekend zicht.

 

Het “dichtstbijzijnde” eiland bij het vasteland is San Benedicto, 390 km uit de kust, dat beroemd is geworden onder duikers over de hele wereld vanwege de duik die bekend staat als El Boiler - een hoogtepunt bedekt met koralen en gepatrouilleerd door manta roggen en haaien. Bijna 50 km ten zuiden van San Benedicto ligt het eiland Socorro. Socorro, ook bekend als het aquarium, heeft een scala aan reinigingsstations voor manta's en verschillende pinakels waar scholen hamerhaaien vaak worden gezien, tuimelaars die deze plaatsen bezoeken, zoals Cab Pearce, bijna dagelijks en lange ontmoetingen komen vaak voor. Ongeveer 315 km ten westen van Socorro ligt het zelden bezochte Clarion Island. Er is niet veel bekend over Clarion, behalve dat het nog relatief onontdekt is.

Underwater World, Picture (4), Tonga.jpeg

Tonga

De vriendelijke eilanden, ook wel bekend als Tonga, worden de vriendelijke eilanden genoemd vanwege de vriendelijke ontvangst van Captain Cook tijdens zijn eerste bezoek in 1773. De eilanden bestaan ​​uit 169 eilanden in de zuidelijke Stille Oceaan. Met een oppervlakte van meer dan 800 km en een totale oppervlakte van 750 km2 zijn slechts 96 van deze eilanden bewoond. Tonga ligt ten zuiden van Samoa, ongeveer een derde van de weg tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï. Tonga staat bekend als een van de weinige plekken ter wereld waar je op veilige afstand kunt zwemmen met bultruggen. Deze prachtige beesten trekken tussen juli en oktober door de eilanden om te paren en te baren. Daarna vertrekken ze naar hun Arctische voedselgebieden. Naast bultruggen kunnen duikers manta roggen, adelaarsroggen, veel haaiensoorten en ander divers zeeleven in het gebied tegenkomen. De onderwatergeografie is net zo divers als het onderwaterleven; met duikplekken die werkelijk alles bevatten van koraaltuinen tot grotten en verticale wanden, Tonga heeft echt iets voor iedereen.

Underwater World, Picture (8), Tunnataha Reef.jpg

Tubbataha-Riffen (Palawan)

De tubbataha-riffen zijn UNESCO-werelderfgoed in de Sulu zee ten oosten van Palawan, Filippijnen. De afgelegen ligging van de regio en de uitdagende toegang maken het tot een van de gezondste en minst geëxploiteerde rif gebieden ter wereld, dit spectaculaire rif systeem bestaat uit 100.000 hectare. Duiken in deze riffen is zeer beperkt en gecontroleerd omdat ze om zeer goede redenen zo beschermd zijn, wanneer je deze magische wateren kunt verkennen, zul je een breed scala aan ongerepte koraaltuinen ontdekken vermengd met steile koraal wanden die in het diepe blauw wegvallen. Het Tubbataha-parkgebied is een belangrijke paai- en broedplaats voor vissen en is belangrijk in termen van diversiteit en rijkdom aan soorten in het zeeleven. Tubbataha is de beste duikplek in de Filippijnen en een van de meest bio diverse duikplekken op aarde.

 

Tubbataha is de thuisbasis van niet minder dan 600 soorten vissen, 360 soorten koralen (ongeveer 50% van de koraalsoorten in de wereld), 11 soorten haaien (waaronder tijgerhaaien, walvishaaien en witpunthaaien), 13 soorten dolfijnen, en walvissen, nestelende karetschildpadden en groene zeeschildpadden. Je kunt ook manta roggen, scholen barracuda's en tonijnen zien, en kleiner zeeleven zoals naaktslakken, sierlijke spookfluitvissen, zeepaardjes en hengelaarsvissen. Amos Rock wordt vaak genoemd als de beste duikplek in Tubbataha, met kleurrijke zachte koralen, enorme scholen vissen, grote rif haaien en een met een prachtige bedekte muur die uit Alcyonacea algen bestaat. De wasmachine in het Noord-atol staat bekend om de beste zichtbaarheid in dit oceaan park en is de thuisbasis van grijze rif haaien en veel tropische rif vissen. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs een of twee walvishaaien! Black Rock in het Zuid-atol is een populaire duikplek voor witpunthaaien, roggen en scholen tandbaars en reuzen horsmakreel.

Underwater World, Picture (7), U-Boat.jpg

U-Boat Navigator

“Als Jacques Cousteau vandaag nog leefde, zou hij U Boat Navigator hebben gebouwd. Geen enkele andere privéboot ter wereld is te vergelijken met dit toegewijde duikschip”- Julia Zaltzman, freelancejournalist.

 

De U-Boat Navigator is echt het ultieme duikvaartuig, volledig uitgerust met onderwaterverkenningsuitrusting, twee Triton-duikboten en een volledig duikcentrum met een decompressiekamer voor maximaal vier personen, een gasvulstation inclusief nitrox en trimix en een natte duikklok (luchtdichte kamer) die werkt tot een diepte van 100 m. Begeleid door zeer ervaren duikinstructeurs is ze meer dan in staat om diepten tot 1.000 m te ontdekken, echt ideaal voor toegewijde duikers, of voor gasten met een passie voor wereldgeschiedenis, scheepswrakken of geologisch onderzoek.

 

Omdat ze betrokken was bij talloze expedities, te zien was in documentaires en veel nieuwe wraklocaties in de Middellandse Zee ontdekte, is ze uitgerust met opnameapparatuur en een mediateam, zodat je elk moment van je onderwaterexpeditie in ultrahoge definitie kunt herbeleven. De U-Boat Navigator vaart over de wateren van de Middellandse Zee, de Balearen, de Tyrreense, de Ionische, de Adriatische en de Egeïsche Zee. Neem contact met ons op voor meer informatie en chartermogelijkheden.

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page