top of page

De Blood Moon

De Blood Moon

Februari-2023

Ga op een unieke expeditie naar het Alexander Archipel in Alaska. Dit gehele archipel is bedekt met adembenemende landschappen en buitengewone dieren in het wild. Als je door deze waterwegen vaart, word je gehypnotiseerd door je omgeving. Ga het bos in op zoek naar de bruine beren en zie bultruggen en orka’s naar boven komen tegen een achtergrond van gletsjers en ijsbergen. Vaar langs de beroemde Inside Passage en bevind je in het midden van de ruige, altijd groen begroeide eilanden van de Alexander Archipel. Vaar door smalle fjorden, verwonder je over enorme gletsjers. Deze reis geeft je een intieme kijk op het echte Alaska en laat je dit ongelooflijke fenomeen ervaren vanuit een van de meest unieke regio’s ter wereld.

Zooming on Tablet

Op 14 maart 2025 zal deze buitengewone archipel één van de toplocatie zijn voor een once-in-a-lifetime fenomeen, de rode bloedmaan, het zal meer dan een vol uur volledig zichtbaar zijn. Het zal worden gezien boven Nieuw-Zeeland en Oost-Azië en ondergaan boven West-Europa en West-Afrika. Het zal de eerste zijn van twee totale maansverduisteringen in 2025. De Maan zal tijdens deze verduistering nabij het hoogtepunt plaatsvinden, waardoor hij kleiner lijkt dan normaal. De tweede zonsverduistering vindt plaats op 7 september 2025, in de buurt van perigeum. Slechts 3,4 dagen voor het apogeum (Apogeum op 17 maart 2025) zal de schijnbare diameter van de Maan 5,4% kleiner zijn dan gemiddeld.

Zooming on Tablet
Zooming on Tablet
Zooming on Tablet

Samen met onze partners hebben we een epische 10-daagse route rond deze prachtige archipel gemaakt, waar we naar binnen varen om een van de meest fotografische en afgelegen regio's ter wereld te ontdekken, sta versteld van de ongerepte wildernis en landschappen. Vaar over Revillagigedo Island, Baranof Island en Glacier Bay National Park, verken de baaien langs Stephens Passage en de Tracy Arm in richting de South Steward Glacier.

Op de dag van de zonsverduistering hebben we het perfecte uitkijk punt geïnstalleerd op observatie lounge. Aan boord van een Amels SeaXplorer, like La Datcha, zal het zorgen voor een ongekende stabiliteit en de perfecte hoek. Als je naar de observatielounge loopt, heb je de nieuwste Unistellar eVscope 2 slimme telescoop tot je beschikking, zodat je de zonsverduistering vanaf je iPad Pro kunt bekijken. Tijdens het evenement word je vergezeld door een professionele natuurfotograaf die je leert epische beelden te maken.

Zooming on Tablet

Als je niet wilt wachten tot 14-maart 2025 geen probleem, er zijn meer mogelijkheden om getuige te zijn van een maansverduistering tot die tijd, op 14-oktober 2023 wat het best te zien is in Noord en Zuid-Amerika, 08-april 2024 wat het best is te zien in Noord-Amerika, 02-oktober 2024 wat het best te zien is in de Aysen regio in Chili. Op elk van deze locaties kunnen we bij V&J een ongekende planning creëren voor jouw en uw familie of het nu per jacht of ergens op een unieke locatie is, ongeacht de situatie kunnen we garanderen dat het verhalen en herinneringen zal opleveren voor het leven.

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page