top of page

Alexander
Archipel

Alexander Archipel

In every walk with nature one receives far more than he seeks.

- John Muir -

Deze zeer onbekende 480 km lange archipel in Noord-Amerika, ligt voor de zuidoostkust van Alaska. Het bevat meer dan 1.000 eilanden, de toppen van verzonken kustbergen die steil oprijzen uit de Stille Oceaan. Diepe kanalen en fjorden scheiden de eilanden en snijden ze af van het vasteland. Dit gehele archipel is bedekt met adembenemende landschappen en buitengewone dieren in het wild. Laat tijdens het varen van deze waterwegen de omgeving op je in. Ga het bos in op zoek naar de bruine beren en zie bultruggen en orka's tegen een achtergrond van gletsjers en ijsbergen. Vaar langs de beroemde Inside Passage en bevind je in het midden van de ruige, altijd groen begroeide eilanden van de Alexander Archipel. Door smalle fjorden, verwonder je over enorme gletsjers. Deze reis geeft een intieme kijk op het echte Alaska.


Ontdek de inheemse cultuur van Alaska in Ketchikan, bekend om zijn vele inheemse Amerikaanse totempalen, maar ook de thuisbasis van de Misty Fiords, een door gletsjers uitgehouwen wildernis met sneeuw bedekte bergen en prachtige watervallen. Stap in een watervliegtuig en ga op weg om de rijke fauna van het eiland Revillagigedo te ervaren, waaronder zwarte beren, wolven en Amerikaanse zeearenden. Na een dag vol avontuur keert u terug naar uw schip waar een feestelijk diner wacht. Speel bij de eerste gelegenheid een rondje golf op de enige golfbaan van Alaska in Wrangell. Het is een baan met negen holes, maar je kunt 18 holes spelen door een tweede ronde te doen.


Word wakker in een natuurlijke showcase van Alaska's dieren in het wild, door de Straat van Chatham en arriveer op Baranof Island, het is zeer mogelijk om beren, Amerikaanse zeearenden, bultruggen, elanden, zeeleeuwen en nog veel meer te zien. Trek erop uit om het nationale historische park Sitka te verkennen - dit park bevat de ruïnes van een Indiaas fort waarin de Tlingit-indianen in 1804 hun laatste standpunt innamen tegen Russische kolonisten. Een van de grootste en oudste beschermde natuurgebieden van Alaska is Glacier Bay National Park. Compleet ontworpen door de natuur voor een fascinerende kijkervaring, stap in de helikopter aan boord en ga picknicken op een grote ijsberg waar je een prachtig uitzicht hebt over de hele gletsjer terwijl je geniet van je glas wijn kun je de rivieren van gesmolten gletsjerijs bewonderen die vlak onder het oppervlak doorstromen. Ga 's middags voor anker en warm op bij een kampvuur op het afgelegen strand terwijl het diner wordt bereid.


Navigeer door een spectaculaire Tracy Arm Fjord, een smalle fjord die is uitgehouwen door gletsjers die meer dan 50 kilometer lang is. Spectaculaire watervallen die langs granieten muren naar beneden storten en 1000 meter boven de zeespiegel uittorenen. De sawyer-gletsjers aan het einde van Tracy Arm zijn de meest dramatische in Alaska. Dieren in het wild in deze wereld van blauw ijs omvatten zwarte en bruine beren, wolven, herten en elanden. Ga opzoek in de fjorden naar zeehonden en walvissen, Amerikaanse zeearenden die boven het hoofd zweven. Als je bijna het laatste deel van de reis nadert, reizen we af naar de enorme Mendenhall-gletsjer in het Tongass National Forest. Ga op pad en wandel over de omliggende paden om van dichtbij te komen en ontdek het enorme netwerk van azuurblauwe ijsgrotten wat de Mendenhall-gletsjer zo uniek en speciaal maakt. De dansende ombre van blues door het ijs, van aqua tot saffier tot kobalt, zal je betoveren met haar magische gloed. Als eindbestemming lopen we vanuit Juneau de haven binnen.


Deze reis is expliciet ontworpen om per jacht uit te voeren, zoals La Datcha of Yersin. Het is ook mogelijk om deze reisroute te combineren met ons andere avontuur in Alaska.

Ideale Periode:
April tot Mei & September tot Oktober

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page