top of page

Andaman & Nicobar

De Andaman & Nicobar Eilanden

I did not write half of what I saw, for I knew I would not be believed.

- Marco Polo -

De Andaman & Nicobar eilanden liggen in het warme wateren van de Bengaalse Golf, bedekt met een dichte groene jungle. Deze verbazingwekkende archipel bestaat uit 572 eilanden en eilandjes, hoewel slechts 37 eilanden toegankelijk zijn voor bezoekers. Hier kun je echt van het toeristen pad afwijken en een unieke cultuur ervaren waarin zowel stammen als natuurbeschermingswaarden een controlerende invloed hebben.


In de 13e eeuw zeilde Marco Polo dicht bij hun kusten, hij ging nooit aan land en zag geen inwoners, hij beweerde dat de Andamanezen ‘een zeer brutaal ras’ waren, dat ze kannibalen waren met hondenkoppen. In 2018 werd John Allen Chau, een Amerikaanse missionaris, gedood door de pijlen van de Sentinelezen, een stam die ervoor kiest om geïsoleerd te blijven.


De eilanden bieden de perfecte ontsnapping voor degenen die in hart en nieren avonturiers zijn. Ontdek de natuurlijke wonderen door een bospad te volgen met een natuuronderzoeker die je kennis laat maken met de exotische flora en fauna die bloeit in het betoverde bos van Andaman. De eilanden zelf zijn vol vulkanische bergen, dichte oerwouden en krioelende mangrovemoerassen waar je allerlei soorten dieren kunt vinden. Ontdek een enorm scala aan inheemse vogels en tropische vlinders, evenals wilde olifanten die over de stranden zwerven en zich tussen enkele van de eilanden kunnen verplaatsen, met behulp van hun slurf als snorkels. En misschien zelfs een zoutwaterkrokodil.


Duiken tussen deze spectaculaire koraalriffen zal een voortdurende reeks aan wonderen onthullen. Een groot aantal zeedieren vinden hier hun thuis, van de majestueuze roggen en haaien tot de intrigerende koraalvissen. Sluit je aan bij een team van natuurbeschermers en ervaar een onvergetelijk nachtelijk spektakel terwijl karetschildpad, groene schildpad en lederschildpad uit de zee klimmen om te nestelen.


Laat u door onze V&J specialisten per kajak begeleiden naar een uniek aquatisch ecosysteem van verwarde wortels die half in het water zijn ondergedompeld. Het meest fascinerende aspect van nachtkajakken is het fenomeen bioluminescentie. Terwijl je je peddel in het water stort of er met je hand doorheen gaat, verlichten honderden kleine, gloeiende, sterachtige fytoplankton - waterorganismen die walvissen van voedsel voorzien - het kalme, donkere water. Met onze deskundige gidsen die je naar de smalle kanalen en verborgen hoekjes in de mangroven leiden, dit is echt een onvergetelijke ervaring.

Ideale Periode:
December tot April

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page