top of page

Argentinië

Argentinië

Let the world change you and you can change the world.

- Ernesto "Che" Guevara -

Het laatste bewoond land door de mens. Het grootste land van Zuid-Amerika en zeker een van de meest welvarende regio's van Zuid-Amerika. Argentinië heeft een sterke culturele identiteit en persoonlijkheid, en Argentijnen zijn daar enorm trots op. Aan boord van deze geweldige reis laten we je kennismaken met dit speciale tintje, door onze lokale specialist, zij kan het land niet beter vertegenwoordigen. Buenos Aires is misschien wel de meest elegante hoofdstad van Zuid-Amerika en kan gemakkelijk onder je huid kruipen. Van de meest intense en emotionele tango ter wereld tot enkele van de beste keukens en uitgaansgelegenheden, 'ba' zoals het liefkozend wordt genoemd, Argentinië is een plaats van stijl en pure energie. Ondanks dat Argentinië zo'n verfijnd gevoel heeft, heeft Argentinië ook enorme stukken ruig, afgelegen landschap en kustlijn die net zo bedwelmend zijn als de meest romantische beelden suggereren. Een van de grootste tradities in Argentinië is de prachtige sport, Polo. Met V&J heb je exclusieve toegang tot een van de mooiste en beroemdste Estancias in Argentinië, waar je de kans krijgt om alles te leren over de polosport van enkele van de ware meesters van de discipline in combinatie met een heerlijke BBQ en een goede wijn. Ze zullen je de plek laten zien en je kennis laten maken met de wereld van Polo, de stallen bezoeken, de spelers ontmoeten, praten over de Polo in Argentinië en in de wereld, de geschiedenis, de spelregels, strategie, de paarden die worden gebruikt, de selectie, opvoeding en training, en nog veel meer over deze traditionele sport waarvan Argentinië de nummer één van de wereld is. Je krijgt theoretische en praktische pololessen. Je gaat rijden en leert polo spelen met professionele polospelers.


Begeef je op een onvergetelijke reis naar de plek waar grenzen wegsmelten, culturen met elkaar verweven zijn en zielen elkaar ontmoeten in een viering van diversiteit. In het noordoosten zullen de Iguazu-watervallen en het woest stromende water adembenemend zijn en je moet het zien om het te geloven. De Iguassu-watervallen liggen aan de grens van het iconische drielandenpunt tussen Argentinië, Brazilië en Paraguay. Verken het uitgestrekte, gebeeldhouwde terrein. Ontdek een caleidoscopische reeks tropische bloemen terwijl brulapen in de verte roepen tijdens wild water raften. Vervolg de reis naar Mendoza in het westen van Argentinië en haar beruchte wijnhoofdstad en een elegante koloniale stad met adembenemende, panoramische uitzichten over het Andesgebergte. Onder leiding van onze specialist en lokale sommelier ga je op een opwindende reis om de geheimen van de wereldberoemde Malbec druiven te ontdekken. Proef de verrukkelijke keuken van de beroemde chef-kok Francis Mallmann en proef zijn beroemde lekkernijen gekookt boven een open vuur in combinatie met wijnen die Argentinië uniek maken. Begin bij zonsopgang aan je reis naar de hoogste top van het zuidelijk halfrond, Aconcagua, die oprijst boven de stad Mendoza. Duizenden mensen trotseren jaarlijks deze stenen reus, in een poging de mens aan de top van de wereld te plaatsen. Een dag om in contact te komen met de Mendocinische natuur, dammen en bruggen te bezoeken en te wandelen in het nationale park van Aconcagua.


Belichaam de geest van Patagonië. Gebouwd op het land waar de eerste Creoolse en Europese immigranten van het gebied aanvankelijk voet aan wal zetten, kan men niet anders dan de aura van avontuur voelen die de duizenden reizigers die door dit gebied reisden hebben achtergelaten. Laat niet alleen je sporen na, maar vertrek ook met het gevoel diep getransformeerd te zijn door de ervaring. Het is een plek van verwondering. Het is één ding om de afmetingen van de Perito Moreno-gletsjer te weten, het is een heel ander verhaal om bovenop deze grootsheid te staan en te luisteren naar het kraken van het ijs terwijl het beweegt en het verpletterende geluid wanneer delen ervan in het meer vallen. De hele omgeving biedt ook een ongeëvenaarde schoonheid: de heuvels en bergen, de meren en rivieren, de dorheid van het land in contrast met de sculpturen van ijs, de stilte. Het is allemaal een dramatisch en adembenemend werk van de natuur. Een plek waar je ongetwijfeld naar terug wilt. Besteed je tijd aan het leren over de regio op de best mogelijke manier, samen met een team van deskundige natuuronderzoekers, verbeter je klimvaardigheden, je gaat wandelen, mountainbiken, kajakken en raften door de epische landschappen. Breng een paar dagen door in dit afgelegen toevluchtsoord en trek er elke dag op uit voor wandelingen over nieuw terrein, of ontspan gewoon aan de rivier.

Ideale Periode:
Oktober tot November

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page