top of page

Belize

Belize

There is a pleasure in the pathless woods, there is a rapture on the lonely shore, there is society, where none intrudes.

- Lord Byron -

Reis af naar het gebied van Placencia en ontdek deze onmetelijke Zuid-Amerikaanse jungle en de onderwaterwereld van de Caribische Zee. Belize is een land rijk aan avontuur en cultuur. Belize, een land met prachtige bossen en prachtige grottenstelsels, is zo'n opwindende bestemming voor liefhebbers die op zoek zijn naar ongerepte natuurlijke omgevingen, uitzonderlijke dieren in het wild, duiken en fotografie. Dompel jezelf onder in de natuurlijke wereld van Belize.


De Cayo-regio is een prachtig natuurreservaat, stap in je kajak en verken de fysiek diverse flora en fauna en duik in het koele water onder watervallen. Je wordt hier omringd door het buitengewone vogelleven en met meer dan 500 soorten die in Belize worden vermeld, kun je de kielbektoekan (de nationale vogel) spotten, evenals de smaragdgroene toekan, vermiljoenvliegenvanger en blauwgrijze tangare en nog veel meer. Het uitgestrekte Caracol is een bezoek waard, met een straal van ongeveer 10 kilometer in 650 na Christus is het de meest imposante bezienswaardigheid, een massieve piramide die meer dan 50 meter in de lucht zweeft door het bladerdak van de dichte jungle.


Vertrek per helikopter en reis af naar een uitzonderlijke lodge diep verborgen in de jungle van Belize, vlieg over adembenemende locaties zoals watervallen, enorme grotten en verbazingwekkende archeologische vindplaatsen. Trek de jungle in met een deskundige tracker. De natuurreservaten worden omsloten door uitgestrekte terreinen van lagunes, wetlands en tropisch regenwoud, evenals droge bossen. Hij zal je de wonderen en manieren van het bos leren en op zoek gaan naar voetafdrukken om alle vijf kattensoorten te volgen die in Belize worden gevonden, de jaguar, poema, ocelot, jaguarundi en margay, evenals de bedreigde Baird's Tapir en een enorme verscheidenheid aan andere flora en fauna. Meer landinwaarts vind je het Crooked Tree Wildlife Sanctuary, een ongelooflijk gebied van wetlands en savannes met meer dan 300 soorten trek, ingezeten, land en watervogels samen met krokodillen, brulapen, leguanen en nog veel meer dieren in het wild. Stap in de airboat en verken deze wetlands onder leiding van een natuuronderzoeker, je bent op weg naar geweldige waarnemingen van dieren in het wild. Begeleid door je eigen archeoloog, ontdek en leer over de oude Maya-stad Altun Ha, een oude Maya-stad uit de 7e eeuw, samen met de Lamanai, of ook wel de 'ondergedompelde krokodil' genoemd is het één van de meest indrukwekkende Maya-sites van Belize en echt de moeite waard om te bezoeken.


De duikplekken in Belize behoren tot de zeven onderwaterwonderen van de wereld. En je zou niet met V&J reizen als je niet op zoek was naar iets niet van deze wereld! Stap in een helikopter en baan je weg naar de Great Blue Hole. Een spannende ervaring voor ervaren duikers. Het uitzicht vanuit de lucht is opvallend, een donkere cirkel van water met een diameter van ongeveer 300 meter en een diepte van 160 meter. Spring uit de helikopter in het blauwe gat, waar je duikinstructeur en bemanning op je wachten. Eenmaal onder water krijg je zee scooters aangereikt om de donkere, heldere diepten in te gaan naast gigantische tandbaarzen en verpleegsterhaaien, evenals verschillende soorten rif haaien.


Als u weer aan de oppervlakte bent, stapt u in uw tender en begeeft u zich naar het Atol van de Turneffe-eilanden, waar je uitzonderlijk kunt duiken. Ten zuidoosten van hier ligt Half Moon Caye National Monument, het eerste nationale park van het land en misschien wel de nummer één duiklocatie van Belize. De thuisbasis van een aantal prachtige dieren in het wild, van reptielen en schildpadden tot duizenden roodvoetgenten en fregatvogels, bekend om hun aanwezigheid op de Galapagos-eilanden van Ecuador.

Ideale Periode:
Januari & Mei

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page