top of page

Bhutan

Bhutan

It is our mind, and that alone, that chain us or sets us free.

- Dzongsar Khyentse Rinpoche -

Bhutan staat bij de Bhutanezen bekend als “de dronken yul” of “Het land van de donder draak” en is het laatste boeddhistische koninkrijk in de Himalaya. Bhutan is een van 's werelds meest mysterieuze en onontdekte bestemmingen ter wereld. Een land waar geesten en mythen een geaccepteerd onderdeel zijn van het dagelijks leven en waar het Bruto Nationaal Geluk van zijn mensen wordt gebruikt als officiële maatstaf voor ontwikkeling door de overheid.


Dit land is het enige CO2-negatieve land ter wereld. Het is een bestemming waar heilige bergen onbeklommen blijven en vissen in de ongerepte rivieren verboden is. Bhutan wordt geprezen om zijn milieubescherming, cultureel behoud en geschiedenis die millennia teruggaat.


Met een gematigd klimaat is Bhutan het hele jaar door een ideale bestemming. Maart tot april en september tot november bieden aangenaam weer om te wandelen en te hiking. Mei tot augustus presenteert weelderige landschappen met bloeiende bloemen en vegetatie. December tot februari brengt zonnige dagen en helder uitzicht op de bergen. Ga op avontuur door het afgelegen Himalaya-koninkrijk Bhutan, ontdek de kleurrijke geschiedenis en rijkdom aan tradities van Bhutan terwijl je de hoofdstad Thimphu verkent. Bezoek Tashichho Dzong in de schemering en wandel naar de Cheri Goemba, een pittoreske tempel en klooster waar het eerste kloosterlichaam van het koninkrijk werd gevestigd. Communiceer en ontmoet lokale mensen uit verschillende lagen van de bevolking om een uniek inzicht te krijgen in de geheimen van het welzijn van Bhutan.


Besteed je tijd aan het verkennen van de stad en het platteland van Paro, en natuurlijk aan het klimmen naar het beroemde Tiger's Nest. Gelegen op een klif met adembenemende uitzichten, het beroemde tempelcomplex werd voor het eerst gebouwd in 1692 rond de grot waar een vereerde goeroe zou hebben gemediteerd in de 8e eeuw. Beleef een helikopteravontuur gecombineerd met off-road mountainbiken en wees de eerste die sporen uitsnijdt over ongerepte paden. Geniet van het landschap met een wandeling naar heilige boeddhistische tempels en train in de nationale sport van Bhutan: boogschieten.


Bhutan biedt een enorm scala aan ongelooflijke ervaringen en is de thuisbasis van buitengewone accommodaties en wellness centra’s verspreid door het gehele land, gelegen tussen de meest pittoreske landschappen.

Ideale Periode:
Het hele jaar door

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page