top of page

Bolivia

Bolivia

Perhaps no country in Latin America is more picturesque than Bolivia.

- Nicholas Kristof -

Verken dit land van divergentie. Bolivia blijft voor velen een mysterie, een thuisbasis van relatief onontdekte landschappen, werelds hoogst bevaarbare Titicacameer, mummies nabij de Tunupa-vulkaan en natuurlijk de spiegelgladde zoutvlakten van Salar Uyuni met flamingo's en buitenaardse vijfhoeken van het kristalzout.


Bolivia is een land van natuurlijke schoonheid, een plek waar veel Andes-culturen vandaan komen, ga op uitzonderlijke excursies om de magie van de rijke cultuur en bewaarde voorouderlijke tradities van Bolivia te ervaren. Op een ongelooflijke hoogte van 3600 meter vind je de hoofdstad van Bolivia, La Paz, omringd door de machtige Andespieken. Duik in de bruisende stadsstraten, die bruisen van het leven. Ontdek de lokale lekkernijen, je vindt er restaurants die tot de top 50 van de wereld behoren. Stap in de Mi Teleférico en krijg een uniek perspectief op deze bruisende stad. Voor de echte sensatiezoeker reis af naar de beruchte Death Road, een 60 km lange smalle weg op een 3500 meter hoge klif, een kronkelende weg met kleine watervallen, mist, aardverschuivingen en indrukwekkende uitzichten, dit zal je hartslag echt op gang brengen.


De beroemdste plaats van Bolivia en een van de mooiste natuurgebieden ter wereld zijn de gigantische zoutvlakten van Salar Uyuni, een landschap dat zich eindeloos uitstrekt tot achter de horizon. Terwijl het natte seizoen zorgt voor een uniek spiegelachtig effect dat gewoon fascinerend is en misschien wel een van de meest gefotografeerde locaties ter wereld. Verken de immense flats per gespecialiseerde 4x4 en verblijf in een uitzonderlijke lodge op de flats. Geniet van een sundowner terwijl de zon de kleur van de lucht verandert en de natte zoutvlakten op magische wijze reflecteren om een ​​levendig karmozijnrood beeld te creëren. Na het diner ervaar je de schoonheid van een heldere nachtelijke hemel, met sterren die helderder schijnen op deze hoogte omdat er geen lichtvervuiling is.


Verlaat de flats en ga de oneindigheid tegemoet. Vind je weg naar de top van de Tunupa-vulkaan. Tunupa wordt beschouwd als de god van de bliksem en de vulkanen. Toen hij werd verstoten van de andere berggoden, veranderden zijn tranen in de grootste zoutvlakte ter wereld. Op een ongelooflijke 5152 meter vind je een spectaculair uitzicht op de zoutvlakten die het landschap beneden domineren. Ga meer naar het oosten en ontdek het prachtige Amboró National Park, gelegen langs de Andes, de minder bekende wildernis van Bolivia. Dit ongerepte natuurreservaat heeft een overvloed aan exotische dieren zoals luiaards, de poema en de brilberen. Deze oude flora en fauna omvatte uitstekende wandelpaden of stap in een helikopter en vlieg door de adembenemende bergketen en watervallen, land op de oostelijke uitlopers van de Andes, om een ​​schilderachtig dorpje genaamd Samaipata te verkennen, ook bekend als de rust in de hooglanden.


Geniet tijdens uw reis van de uiteenlopende landschappen, uitgestrekte gebieden en festivals, lokale kunst, heerlijke gastronomie en eeuwenoude tradities.

Ideale Periode:
Apr tot Mei & eind-Oktober

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page