top of page

Botswana

Botswana

If I have ever seen magic, it has been in Africa.

- John Hemingway -

Gedefinieerd door de Kalahari-woestijn en de Okavango-delta en grotendeels ongerepte leefgebieden van dieren tijdens de seizoensgebonden overstromingen. Botswana is de thuisbasis van de mooiste natuurlijke landschappen en buitengewone dieren in het wild in Afrika. Met één van de laagste bevolkingsdichtheid ter wereld, is Botswana één van de meest toonaangevende luxe safaribestemmingen om getuige te zijn van de Big Five, het biedt elk ingrediënt voor de perfecte klassieke Afrikaanse Safari-ervaring.


Dit is een bestemming die uitzonderlijke avonturen biedt voor elke generatie en leeftijd, romantische vakanties voor pasgetrouwden of privékoppels, of gewoon pure safari-enthousiastelingen die op zoek zijn naar de mooiste wilde dieren op het Afrikaanse continent. In Botswana zijn bezoekersaantallen strikt gereguleerd om ervoor te zorgen dat uitgestrekte delen van de beschermde wildernis, die samen 20% van de landmassa van het land uitmaken, in onberispelijke staat blijven. Dit biedt de meest authentieke safari-ervaring en een belofte van echt avontuur. Botswana bestaat voornamelijk uit de harde zoutvlaktes en het weelderige binnenland deltasysteem van de Okavango-rivier. Dit deltasysteem creëert unieke individuele ecosystemen, of concessies, die enkele van de beste natuurvakanties in Afrika mogelijk maken.


Ervaar de Okavango vanuit een vogelperspectief per helikopter - één van de beste manieren om dit spectaculaire landschap te ervaren en zorgt voor voldoende natuur- of landschapsfotografie vanuit de lucht. Water is leven in Botswana. Terwijl het vloedwater ebt en stroomt, biedt het onvergetelijke mogelijkheden om de wildernis vanuit een geheel nieuw perspectief te ontdekken. Een unieke ervaring voor de Delta is in de ochtend die wordt doorgebracht met glijden over overstroomde kanalen door mokoro, de boomstamkano die generaties lang wordt gebruikt voor transport in een regio waar veel meer rivieren dan wegen zijn. Ervaar Afrika op zijn meest rauwe en meest opmerkelijke manier, klim naar de top van de 'baobab' voor een onvergetelijke nachtrust in de boomhut van je dromen.


Reis af naar de Makgadikgadi Pans, die vol is met ongrijpbare soorten en aan de woestijn aangepaste dieren en de perfecte aanvulling op Botswana ‘s traditioneel wildrijke gebieden, zoals het Khwai Private Reserve en de Okavango Delta. In de parken en reservaten van Botswana vind je bijna alle zoogdiersoorten die in zuidelijk Afrika voorkomen. Enorme olifantenkuddes leven in Chobe National Park en daarbuiten, gezonde troep leeuwen, eenzame luipaarden en slanke cheeta's bewonen een overvloed aan privéreservaten, brutale stokstaartjes verspreiden zich speels in de Makgadikgadi-pannen en kuddes gnoes en zebra's grazen in de graslanden. De bruine hyena is een symbool in de Makgadikgadi. Er zijn nog maar 8000 van deze speciale jagers over in de wereld, en er zijn niet veel andere plaatsen waar je er een zult tegenkomen.


Botswana is perfect te combineren met andere bestemmingen op het continent, zoals Namibië, Zuid-Afrika of Zimbabwe, of evenzo spraakmakende strandvakanties zoals de Seychellen.

Ideale Periode:
April tot Oktober

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page