top of page

Chili

Chili

Laughter is the language of the soul.

- Pablo Neruda -

Van noord tot zuid dit is het land van extreme uitersten. Gelegen tussen de Pacifische kust en het Andesgebergte vind je een overvloed aan prachtige natuurlijke attracties. Chili is een bestemming die buitengewone contrasten weerhoudt met dramatische landschappen die variëren van 's werelds droogste en lege Atacama-woestijn in het noorden, het wijngebied net onder de bruisende stad Santiago, tot de adembenemende Patagonische landschappen in het zuiden tot de vruchtbare valleien, eeuwenoude bossen in het nationale park Villarrica tot de grillige vulkanen en ongerepte stranden en het grootse eiland Chiloe. Deze regio's liggen langs de ongelooflijke geografie van Chili, wat een wonder op zich is.


Santiago is de perfecte kosmopolitische uitvalsbasis om de rest van Chili te verkennen. Niet te missen is een onvergetelijk avontuur door het bloeiende wijnland van Chili, een mekka voor zowel wijnliefhebbers als cultuurliefhebbers. Reis af naar de beroemde Maipo en Colchagua valleien om volledig tot rust te komen na je reis. Verblijf in een avant-garde toevluchtsoord in een wijngaard, gelegen op een heuveltop, met een majestueus uitzicht over de Chileense valleien en kloven die zich uitstrekken naar de ruige hoogten van het Andesgebergte op de achtergrond. Geniet van heerlijke maaltijden die worden geserveerd in verschillende omgevingen, van de eetzaal binnen tot de uitgestrekte buitenterrassen die uitkijken op de vallei, het meer en de wijngaard of zelfs buiten in een privébergbos. De authentieke Zuid-Amerikaanse keuken omvat traditionele barbecues, maar ook verse vis en zeevruchten. Proost op uw liefde met privéwijnproeverijen en rondleidingen door de Aconcagua, Casablanca, Colchagua, San Antonio-Leyda, Maipo, Cachapoal, Curico en Maule Valleien en verken de spectaculaire landschappen tijdens een paard rij tocht of privétransfer.


Het noordelijke deel van Chili omvat de dramatische maanlandschappen van de droogste woestijn op aarde - Atacama. De Atacama-woestijn, een herkenningspunt van de El Norte Grande, heeft een ongelooflijk landschap van ruige Rocky Mountains en ravijnen die worden afgewisseld door een opvallende witte zoutpan en omringd door torenhoge vulkanen. Het is de droombestemming van een fotograaf. Als 's werelds droogste woestijn doet de immense Atacama zijn titel eer aan, waarbij in sommige gebieden in meer dan 150 jaar zelfs geen enkele regendruppel is geregistreerd. De dramatische en desolate Atacama-woestijn, gelegen op een hoogte van 3500 meter, heeft een heldere, niet-verontreinigde lucht die het meest ongelooflijke, onvergetelijke sterrenkijken mogelijk maakt. Paaseiland, genoemd door de Nederlandse marinecommandant Jacob Roggeveen op Paaszondag in 1722, heeft een kleurrijke geschiedenis. Paaseiland of Rapa Nui, zoals het bij de lokale bevolking bekend staat, is een Chileens territorium in Polynesië. Het was ook waar Captain Cook en zijn bemanning herstelden tijdens een van zijn vele verkenningen in 1805. Als 's werelds meest afgelegen bewoonde eiland in het midden van de Stille Oceaan, meer dan 2.000 mijl van het vasteland van Chili, zijn er veel mythen en geschiedenis rond dit eiland. Het bestaan van de 900 gigantische monolithische 'moai'-beelden, die dateren uit de 10e eeuw, heeft de historici lang voor een raadsel gesteld. Het heeft een van de beroemdste nationale parken, het Parque Nacional Rapa Nui, dat het grootste deel van het eiland beslaat en beschikt over de steengroeve van Rano Raraku waar de moai werden uitgehouwen: de vulkanische krater van de Rano Kau en de Ahu Tongariki, waar 15 moai rusten. De diepe kristalheldere wateren - de helderste ter wereld, zijn een ware verleiding voor elke duik en oceaan liefhebber.


Reis verder naar het zuiden en ontdek het ongerepte landschap van het Lake District met 12 grote diepblauwe meren ondersteund door met sneeuw bedekte vulkanen, in de regenwouden die de omliggende nationale parken sieren, groenblijvende Araucaria araucana (apenpuzzel) bomen, sommige meer dan 1000 jaar oud, rechtop staan. Deze regio is zowel de toegangspoort tot Patagonië als een opwindend avontuurlijk toevluchtsoord. Adembenemende gletsjermeren weerspiegelen de berijpte toppen van slapende vulkanen en de groene flora van nabijgelegen nationale parken. Deze regio strekte zich uit over 300 kilometer (186 mijl) en was ooit het thuisland van het moedige Mapuche-volk dat de opmars van Inca en Spaanse indringers afsloeg. Sindsdien is het uitgegroeid van bloeiende landbouwgronden tot het rustige natuurlijke landschap dat het nu is. Bij een bezoek aan deze prachtige regio wordt je getrakteerd op sensationele uitzichten en landschappen, maar ook op uitzonderlijke activiteiten zoals paardrijden, wandelen, bergbeklimmen, natuurwandelingen en watersporten.


Reis verder af naar het "Einde van de wereld" Het is meer dan 500 jaar geleden dat de eerste Europese zeevaarders in Patagonië arriveerden, de woorden om het te beschrijven zijn dezelfde: exotisch, ver weg, uitgestrekt, oneindig mooi, wild en ontembaar. De thuisbasis van Chili's iconische Parque Nacional Torres del Paine, bekend om zijn ruige hoornvormige toppen van de Cuernos del Paine. De onmetelijkheid van de ijsschotsen, de majesteit van de bergen en de uitgestrektheid van de meren zijn een constante bron van verwondering. De omgeving van het Torres del Paine National Park combineert een breed scala aan ecosystemen, waardoor het een schat is voor de Chileense natuur. Ontdek de wilde kant van Patagonië, ga samen met je deskundige natuurgids op zoek naar enkele van de beroemdste dieren en vogels van dit gebied, van de ongrijpbare poema's, vossen, ñandues (rheas), guanaco's tot de indrukwekkende condors. Deze adembenemende regio heeft niet alleen een rijke verstrengeling van gematigde regenwouden en bergketens die zich over de horizon uitstrekken, maar het is ook de officiële toegangspoort tot Antarctica, het zuidelijkste continent van de aarde.

Ideale Periode:
Oktober tot November

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page