top of page

Galapagos Eilanden

Galapagos Eilanden

A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life.

- Charles Darwin -

De Galapagos eilanden, het levende laboratorium van Darwin, het herbergt een overvloed aan dieren in het wild. Het is miljoenen jaren geïsoleerd van het vasteland en is een zeldzame wildernis waar dieren geen instinctieve angst voor mensen hebben. Ervaar van dichtbij ontmoetingen met unieke soorten zoals niet-vliegende aalscholvers, zwemmende zeeleguanen en reuzenschildpadden, je kunt verwachten dat pelsrobbenjongen en andere nieuwsgierige wezens dicht in de buurt van je zullen komen.


Gelegen nabij de westkust van Ecuador in de oostelijke Stille Oceaan, is de Galápagos de geboorteplaats van de evolutietheorie van Charles Darwin. Deze vulkanische eilanden kwamen miljoenen jaren geleden uit de oceaan tevoorschijn, hier kun je het hoogste niveau van endemische ter wereld vinden. Er zijn dertien grote eilanden en een handvol kleinere eilanden die deel uitmaken van de Galápagos-archipel. Het grootste van de eilanden heet Isabella. Het is ongeveer 129 kilometer lang. Herhaalde vulkaanuitbarstingen hielpen het ruige berglandschap van de Galápagos-eilanden te vormen.


Zoals u van ons gewend bent, werken we samen met de meest ervaren en deskundige kapiteins, bemanning en gediplomeerde natuuronderzoekers en wetenschappers om u echt een ongeëvenaarde kant van de Galapagos-eilanden te bieden. Verken de lavavelden, wandel langs kliffen en afgelegen stranden, stap aan boord van een opblaasbare rubberboot om mangrove-estuaria en grotten te verkennen, observeer de onderwaterwereld ongebonden tijdens een snorkeltrip, zwem naast inheemse zeeschildpadden, zeeleeuwen en endemische zeedieren leguanen.


Op slechts een nacht zeilen van het belangrijkste archipel, worden de verre eilandjes Wolf en Darwin zelden bezocht door ontdekkingsreizigers vind je hier echt nog onbedekte wonderen en de beste duikplekken ter wereld. Hier komen de grote oceaanstromingen samen. De combinatie van koud water uit het zuiden met warme stromingen uit het noorden en koelere stromingen uit het westen ervaar duikontmoetingen zoals nergens anders op aarde, walvishaaien, scholende hamerhaaien en mant roggen.


Bij het kiezen van onze jachtdiensten heeft u de mogelijkheid om uw eigen duikboot aan boord te hebben. Duik naar waar weinigen zijn geweest. Aangezien duiken van dit soort zeldzaam zijn in de Galápagos, zou je de eerste kunnen zijn die een nieuwe soort of verborgen grot ontdekt.

Ideale Periode:
December tot Mei

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page