top of page

Ijsland

Ijsland

Although I deeply love oceans, deserts, and other wild landscapes, it is only mountains that beckon me with that sort of painful magnetic pull to walk deeper and deeper into their beauty.

- Victoria Erikson -

Ontdek het land van vuur en ijs op een buitengewoon avontuur, een land dat zich door een van de meest verbluffende vulkanische landschappen ter wereld baant.


De unieke geologische geschiedenis heeft een omgeving gecreëerd die echt een van de meest indrukwekkende is die we hebben gezien. Oprijzende bergen die de fjorden op het Troll-schiereiland bereiken, IJsland is gevuld met geothermische openingen onder de aardkorst die talloze warmwaterbronnen in het hele land vormen. Omdat je in het noorden van IJsland bent, ben je in de buurt van de poolcirkel, waardoor je de Aurora Borealis in de periode van oktober tot april spectaculair kunt zien.


In de zomermaanden zijn de dagen oneindig, waardoor er meer tijd is om op avontuur te gaan en deze ruige terreinen te verkennen, wandelen door het prachtige natuurreservaat Svarfaðardalur, kajakken op zee op zoek naar walvissen, vissen op Atlantische zalm en arctische zalmforel of de ochtend doorbrengen met heli skiën en surfen in de middag. Verken een vulkaan die 4000 jaar geleden voor de laatste keer uitbarstte en daal af naar zijn magmakamer 200 meter diep, het is nog steeds een mysterie hoe het magma is verdwenen.


Als je erover nadenkt, hadden de Celtic Monks gelijk, IJsland blijft echt een van de meest visueel verbluffende landen ter wereld. Een van de beste plekken op aarde om het noorderlicht te zien, uitgestrekt met lavavelden en gladde heuvels uitgehouwen door rivieren en oude walvisdorpen zoals Husavik, het is gebouwd voor de echte avonturiers.


Het afgelegen Troll-schiereiland (Tröllaskagi) is een van de meest buitengewone bergscenario's in het noorden van IJsland, een waar paradijs voor de liefhebbers van het buitenleven. Het is gelegen tussen de fjord van Skagafjörður en de fjord van Eyjafjorður. Het schiereiland is bergachtig met verschillende toppen die meer dan 1200 meter boven zeeniveau reiken, sommige meer dan 1400 meter, de hoogste is Kerling (1538 meter). Het is het deel van IJsland met het hoogste punt buiten de centrale hooglanden. We moedigen je echt aan om de omgeving zo veel mogelijk te verkennen met een enorme variëteit aan onvergetelijke begeleide avonturen.

Ideale Periode:
Juni tot Oktober & November tot Maart

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page