top of page

Japan

Japan

Every day is a journey, and the journey itself is home.

- Matsuo Basho -

Als we aan de geschiedenis van Japan denken, is het eerste beeld dat bij velen opkomt dat van de samoerai, onbewogen en onbevreesde krijgers die leefden volgens de strikte morele code die bushido wordt genoemd. Maar wat onder dat beeld schuilgaat, is een diepe bron van spirituele kracht en een lange traditie als beschermers van de hoge cultuur, beoefenaars van de theeceremonie, ervaren kunstenaars en dichters, het echte Japan. Ontdek en onthul deze diverse en unieke landschappen op een onvergetelijke reis door Japan, met tropische eilanden, vulkanische en adembenemende landschappen en een diepgewortelde cultuur die traditie combineert met hypermoderniteit.


Verken Tokio, zowel formeel als casual, traditioneel en hi-tech; de contrasten van Tokio maken het zo eindeloos fascinerend. De trouw van de stad aan oude gebruiken en het futuristische denken maakt haar uniek. Breng een uniek bezoek aan de werkplaats van de wereldberoemde zwaardsmid Yoshindo Yoshihara voor een zeldzame kans om hem bezig te zien met zijn vak. Yoshindo Yoshihara is een van de meest gevierde zwaardsmeden ter wereld. De keuken is wereldberoemd; chef-koks wijden hun leven aan het beheersen van hun technieken en zijn erg trots op hun shokunin geest - de deugd van het zoeken naar perfectie in hun vak. De Japanse cultuur van respect en durf is ingebed in de culinaire wereld, waarbij leerlingen vaak jarenlang uitgebreide shugyou doorbrengen – de kneepjes van het vak leren van hun meesters – als recht op doorgang. Ga naar de Tohoku-regio en ervaar de oorsprong van de iconische Samurai-krijgers en hun levensstijl en etiquette. Leer meer over de beruchte samoerai en opperste militaire commandant, Minamoto Yoritomo, die in 1192 als overwinnaar uit de strijd kwam. De samoerai zou het grootste deel van de volgende 700 jaar over Japan regeren. Meer naar het noorden vind je de buitengewone kwaliteit van Hokkaido en Niseko die bekend zijn als het meest bekroonde skigebied van Azië en een van de meest sneeuwzekere regio's ter wereld met subliem champagnepoeder. Boompistes van wereldklasse en enkele van de lekkerste après-ski-restaurants waar dan ook (leer hier meer). Hoewel het bekend staat als een skiparadijs in de wintermaanden, biedt deze regio ook het hele jaar door een overvloed aan lekkernijen. Je zult een van de beste gerechten ervaren, niet alleen van Japan maar ook in de wereld. Niseko is perfect gelegen om je toegang te geven tot andere gastronomische bestemmingen, evenals de beroemde Nikka-distilleerderij in Yoichi, het zeevruchtenmekka van Otaru en de lokale wijngaarden. Deze regio biedt een ruime keuze aan activiteiten, van prachtige wandelingen door de bossen en bergen tot wild water raften, canyoning en kajakken. Golfers zullen blij zijn met de beschikbare golfbanen van wereldklasse.


Als je op zoek bent naar de oude snelweg van Japan en een van de oudste en meest traditionele routes in Japan, dan is dat de Nakasendo Way, wat letterlijk 'de weg door de bergen' betekent het pad wat je moet ervaren. Die begint in Kyoto, een van de oude hoofdsteden van Japan en ligt dicht bij Honshu, een dorp aan de voet van de berg Tennozan, de thuisbasis van de Suntory Yamazaki-distilleerderij, opgericht in 1923 door de godfather van de Japanse whisky, Shinjiro Toriito, dit is de oudste distilleerderij in Japan. Tot op de dag van vandaag is Kyoto het culturele epicentrum van de natie. Volg deze oude weg naar enkele van de best bewaarde plattelandsgebieden die diep in de bergen van de Japanse Centrale Alpen zijn geworteld. Je rondt de wandeling af in Tokio, de glinsterende moderne hoofdstad. In zijn hoogtijdagen in de 17e eeuw was de Nakasendo druk met reizigers, waaronder feodale heren, samoerai, rondtrekkende kooplieden en pelgrims. Nu grotendeels vergeten en rustig, biedt de weg een aangenaam pad door het schilderachtige landschap en de geschiedenis van Japan.


Ontdek de Seto Inland zee, de doorgang tussen Honshu en Shikoku, bezaaid met honderden eilanden om te verkennen. Guntû is de perfecte aanvulling op deze prachtige achtergrond. Deze drijvende ryokan met 19 kamers is ontworpen door de beroemde architect Yasushi Horibe, bekend om zijn gebruik van natuurlijke materialen en strakke lijnen om intieme, rustige ruimtes te creëren. De zee zal zichtbaar zijn vanuit elk hoekje van de boot en er zal in elke ervaring naar worden verwezen, van de ongelooflijke sushibar tot de nachtelijke champagne toost die worden gehouden als de zon ondergaat in het water, tot de gemeenschappelijke baden in de spa-behandelkamer. Ontdek havens waar je diep verborgen dorpen kunt ontdekken en kunt genieten van de rust van een ochtendwandeling door deze magische kustlijnen, dit is echt een ervaring die je niet mag missen. Zuidelijker ligt Kyushu, het meest zuidwestelijke eiland van Japan en heeft het meest subtropische klimaat van Japan. Dit eiland is een dynamisch landschap van actieve vulkanen, warmwaterbronnen en vruchtbare landbouwgronden. Kyushu wordt belichaamd door de woorden Energie, Vruchtbaarheid en doorgang, die de natuurlijke energie en dynamische bevolking vertegenwoordigen, de rijke bodem die het eiland zegent met heerlijk eten, en zijn geschiedenis als schakel tussen Japan en de wereld. De beste manier om dit eiland ten volle te ervaren is met de Zeven Sterren, waar het lokale vakmanschap en het hart van de ambachtslieden van Kyushu samenkomen. De Zeven Sterren gaat over de levende ziel van het eiland Kyushu, Japan, met nauwe banden met gemeenschappen onderweg, en vertegenwoordigt wat treinreizen zou moeten zijn: een reis die niet alleen opmerkelijk is vanwege de afgelegde afstand, maar ook vanwege de reiservaring zelf. Deze bijzondere trein is qua service en pracht vergelijkbaar met legendarische treinen als de Oriënt-Express en de Blauwe Trein. Kyushu heeft een overvloed aan stralende zonneschijn, torenhoge bergen en natuurlijk overvloedige oceanen. Naast het ervaren van de gerenommeerde restaurants langs de route. Het klimaat van Kyushu weerspiegelt zich ook in de keuken in de trein. Dat biedt uitzonderlijke eetervaringen met seizoensgebonden ingrediënten van het platteland en de zeeën van Kyushu.


Als je Japan ten volle wilt ervaren met alle hierboven genoemde details en meer, dan is dat absoluut mogelijk. Wij raden u aan om minimaal 6 maanden van tevoren contact met ons op te nemen.

Ideale Periode:
Maart tot Mei en September tot November

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page