top of page

Portugal

Portugal

One day you will wake up and there won’t be any more time to do the things you’ve always wanted to do. Do it now!

- Paulo Coelho -

Portugal is meerdere malen bekroond met beste bestemming, maar is voor velen nog grotendeels onbekend. Dit is een bestemming die heel speciaal voor ons is, omdat wij het ons thuis noemen, hier begonnen Vanessa en Jasper aan hun avontuur met V&J. Omdat wij dit ons thuis noemen kunnen we met zekerheid zeggen dat er echt niemand is die Portugal kent zoals wij!


Ervaar de charmes en levendige sfeer van Lissabon, waag je door de smalle geplaveide steegjes en ontdek de verborgen juweeltjes om elke hoek, naar één van de prachtige miradoura's die uitkijken over Lissabon, culinaire hoogtepunten op uitzonderlijke locaties met elk hun eigen verhaal over het erfgoed van hun regio, strijk aan het eind van de dag neer in een van de unieke bars waar iedereen samenkomt om te genieten van prachtige zonsondergang gepaard met een sundowner. Na een prachtig verblijf in Lissabon stap aan boord van de 26 meter lange Stardust of Mary, een strak sportjacht aangemeerd in Cascais. Met haar ruime exterieur maakt het haar de perfecte plek om tot rust te komen. Vaar op een onvergetelijke reis langs de kusten naar de Algarve. Ontdek als eerste de westelijke kustlijnen en de Atlantische Oceaan. Dompel jezelf onder in de rijkdom van kleurrijke cultuur en buitengewone avonturen die buiten de hoofdstad te wachten staan.


Reis veder naar de regio Alentejo, de favoriete regio van onze medeoprichter Jasper Sigon, het is een van de best bewaarde landschappen en een van de dunst bevolkte regio's van Zuid-Europa. Het uitgestrekte open land herbergt zowel traditie als hedendaagse cultuur, en vernieuwt zichzelf als een regio die wel mondiaal maar niet geglobaliseerd is. Een zeer gastvrij land dat bekend staat om zijn uitstekende eten en wijnen, respect voor ecologische duurzaamheid en het behoud en gebruik van oude tradities. Het gevoel voor schoonheid is echt overal.


Of ga meer naar het noorden en verken de chaotische landschappen, bergtoppen en het adembenemende uitzicht van Serra de Estrela met gemarkeerde wandelpaden, of naar de Paiva-paden om de langste voetgangershangbrug ter wereld te vinden. Iets verder naar het noorden, herbergt de op maat gemaakte Douro-vallei, gekenmerkt door kleine valleien met uitzonderlijke terrasvormige wijngaarden, omzoomd door olijfbomen en ondersteund door vele kilometers leistenen muren, een typische mediterrane fauna en flora, een van 's werelds meest fascinerende architecturale werken, waar menselijke kracht en de grootsheid van de natuur op unieke wijze worden gecombineerd, met de rivier de Douro als een kern identiteitsfactor.


Ervaar de Portugese cultuur, grandeur en erfgoed in een uniek avontuur.

Ideale Periode:
Mei tot Juni & September tot Oktober

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page