top of page

Azoren

De Azoren Eilanden

Adventure is worthwhile in itself.

- Amelia Earhart -

De uitdrukking 'de natuur is overal om je heen' komt echt op zijn plaats bij het beschrijven van de Azoren. Dit archipel biedt ongeëvenaarde voorwaarden voor de biodiversiteit, het heeft werkelijk een uniek natuurlijk erfgoed. Tijdens de Portugese maritieme ontdekkingen onder leiding van koning D.Henrique was Diogo de Silves in het jaar 1427 de eerste zeevaarder die deze archipel van negen eilanden bereikte. De oorsprong van de naam Azoren wordt in verband gebracht met een vogelsoort, de noordelijke havik ook wel bekend als (de açor) die op de eilanden voorkomt. Dit erfgoed is bewaard gebleven en omvat unieke ocean biodiversiteit, flora en fauna, vulkanische grotten en geolandschappen, natuurparken en botanische tuinen, elk met eigen verbazingwekkende wandelpaden met natuurlijke hulpbronnen die exclusief zijn voor elk eiland. Al deze biodiversiteit en geodiversiteit, samen met de tradities en culturen van de eilanden, maakt het echt een uitzonderlijke bestemming voor de echte avonturier.


Alle negen eilanden van de Azoren-archipel zijn van vulkanische oorsprong en bevinden zich in de Noord-Atlantische Oceaan, verspreid over een oceaanstrook van 600 km van Santa Maria tot Corvo. De lange lijsten van natuurparken, beschermde landschapsgebieden, beschermde fauna en flora soorten, bosreservaten, geo-landschappen en locaties met geologisch belang garanderen het behoud van een onschatbare natuurlijke erfenis. De Azoren vormen samen met de archipels van Madeira, de Canarische Eilanden en Kaapverdië de biogeografische regio Macaronesië, wat de gelukkige eilanden betekent.


De unieke ligging van dit archipel in het noorden van de Atlantische Oceaan, in een overgangszone tussen voedselrijke stromingen uit het noorden en het warme water van de Golfstroom, maakt deze eilandengroep tot een waar toevluchtsoord voor een groot en wisselend aantal ocean soorten. Tijdens het duiken in deze kristalheldere wateren van de Azoren wordt je omringd door duivelsroggen, manta roggen, walvishaaien, potvissen en behendige blauwe haaien en nog zo veel meer. Met zacht water en verbazingwekkende zichtbaarheid is dit een ware oase van Atlantisch zeeleven.


De oorspong van de Azoren is ontstaan uit 1766 vulkanen, waarvan er negen nog actief zijn. Sluit je aan bij onze V&J canyoning specialisten en daal ondergronds af en verken de honderden vulkanische holtes, grotten en ravijnen. Dit prachtige geolandschap is gevuld met droge caldera's, kratersmeren, fumarolen en thermale waterbronnen. Ook onder water vind je onderzeese geothermische bronnen. Daag jezelf uit en beklim de hoogste top van Portugal en de derde grootste vulkaan in de Atlantische Oceaan, Mount Pico met 2351 meter hoogte. Dit is ongetwijfeld een once-in-a-lifetime ervaring.

Ideale Periode:
Juni tot September

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page