top of page

Raja Ampat

Raja Ampat

An understanding of the natural world and what’s in it is a source of not only a great curiosity but great fulfilment.

- David Attenborough -

Vaar en verken de koraal driehoek, ook wel bekend als Raja Ampat, 's werelds grootste archipel met meer dan 17.000 eilanden, op slechts 1000 zeemijlen van het Great Barrier Reef-systeem. Deze archipel is ongetwijfeld een van de mooiste en meest afgelegen eilandketens ter wereld. Met jungle bedekte toppen, poeder witte stranden en azuurblauw water zijn deze eilanden een ware smaak van het paradijs. Duiken in deze wateren is buitengewoon en je kunt de kleinste vissen zien die zij aan zij zwemmen met een walvishaai of manta roggen. Volgens natuurbeschermers heeft het de rijkste marine biodiversiteit op aarde.


U zult de natuurlijke schoonheid en de geest van de mensen op de eilanden waarderen. Hier kun je meer dan 2000 vissoorten tegenkomen, van de grootste haai op aarde (walvishaai) tot de kleinste zoals de levendige naaktslak. Ook opmerkelijk is dat 6 van de 7 soorten zeeschildpadden ter wereld deze plek hun thuis noemen. De koraalriffen en eilanden zijn schijnbaar onaangetast door de tijd met veel traditionele zee stammen die hard werken om hun vangst voor vandaag te verdienen. Sluit je aan bij onze V&J marine specialist en leer hoe je het leven in de oceaan kunt identificeren, hulp kunt bieden bij instandhoudings- en onderzoeksprojecten die tot doel hebben het verlies van populaties van oceaanleven te voorkomen door de factoren te volgen die het migratie- en duikgedrag beïnvloeden.


Deze archipel bestaat uit duizenden magische eilanden, elk uniek in termen van landschappen en cultuur. We zullen uw eilandavontuur op maat maken met activiteiten zoals wandelen, een vulkaan beklimmen, vogels bekijken en de lokale markten bezoeken. Je zult lokale stammen tegenkomen om contact te maken met een echte geest van de plaats van oude handwerkproductie zoals Ikat-weven en traditionele feestdansroutines.


Uw keuze aan activiteiten en interesses zal helpen bij het definiëren van uw reis, of u nu de zee op gaat om te snorkelen of duiken of ontspannen tegenover een majestueus eiland. Ons doel is om u te helpen één van de meest afgelegen en majestueuze omgevingen ter wereld, de Koraaldriehoek te ontdekken.

Ideale Periode:
Oktober tot April

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page