top of page

Saudi Arabië

Saudi Arabië

Traveling - it offers you a hundred roads to adventure, and gives your heart wings!

- Ibn Battuta -

Het koninkrijk Saoedi-Arabië is een belangrijke culturele transformatie ondergaan, waarbij eeuwenoude gebruiken zijn geëvolueerd om in de hedendaagse wereld te passen. Tijdens dit avontuur bieden we een unieke combinatie van avontuur en sport, je kunt deze onbekende landschapen verkennen terwijl je de meest uitdagende rally ter wereld ziet, de Dakar Rally.


Ontdek je de verborgen schatten van dit onbekende gebied en krijg je een exclusieve glimp van een in geheimzinnigheid verhuld rijk. Ontdek de uitgehouwen tempels van Madain Saleh, bekend als de tweede Petra, en sta versteld van de verfijnde rotstekeningen van Jubbah, enkele van de grootste pre-islamitische schatten van het koninkrijk. Ga naar Riyad, een paradepaardje voor het moderne Saoedi-Arabië, wereld beroemd voor de eeuwenoude dadelmarkt waar je proeft en leert over hun betekenis. Ontdek Dir'ayah waar de staat Saoedi-Arabië voor het eerst begon. We zullen onze weg banen naar de betoverende rand van de wereld, uitkijkend over de eindeloze zandduinen, wandel de indrukwekkende hellingen op en bewonder de ononderbroken panorama's terwijl de kliffen verdwijnen in de landschappen die zich uitstrekken zover je kunt zien.


Loop door de oude stad AlUla, de fascinerende verlaten ruïnes van een stad gesticht in de 6e eeuw waar bewaard gebleven graven en historische huizen zijn bewaard gebleven. Stap in je 4x4 en rijd door de dansende bergen van Ragasat en laat het prachtige landschap je betoveren, ruil je 4x4 in voor adrenaline-aangedreven duinbuggy's en race door het smalle labyrint van ravijnen en diepe kloven.


Ontdek de Arabische cultuur in Madain Saleh, de eerste erfgoedsite van het land die bekend staat om zijn bewaard gebleven oude gravures en buitengewone overblijfselen, en sluit de dag af met een prachtige zonsondergang boven het Eenzame kasteel van de Nabateeërs - de inwoners die ooit over dit gebied regeerden. Vervolg je avontuur naar het enorme natuurwonder Wadi Dissah. Rijd in je 4x4 door de 15 km lange kloof waar zoet water onder de hangende kliffen stroomt en geniet van de wuivende natuur die overal bloeit. Vertrek samen met je V&J specialist en bezoek een Arabische luipaard conservatie project en leer meer over deze zeldzame majestueuze wilde katten.


Ga op avontuur met V&J en waag je door deze eeuwenoude landschappen met unieke ervaringen terwijl je de meest uitdagende rally ter wereld aanschouwt, de Dakar Rally, waar de vrachtwagens, auto's en motoren door de zandduinen breken en hun weg banen door de nauwe ravijnen terwijl je toekijkt vanuit je helikopter of gelegen op fantastische locaties georganiseerd door V&J wat een onvergetelijke ervaring creëert.

Ideale Periode:
November tot Maart

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page