top of page

Schotland per Jacht

Schotland per Jacht

If you have men who will only come if they know there is a good road, I don't want them. I want men who will come if there is no road at all.

- David Livingstone -

Ga op een onvergetelijk avontuur


Epische waterwegen, magische valleien en adembenemende landschappen gecombineerd met voortreffelijke zeevruchten, whisky en unieke excursies, de Schotse Hooglanden laten je fantasie over Schotland uitkomen. We hebben een planning ontworpen met een duur van 10 dagen. Waar je samen met je V&J-specialist op een episch avontuur gaat, verken en ontdek de mysterieuze lochs, trek door enkele van de meest sensationele landschappen van Schotland, verken de prachtige eilanden en uitgestrekte kustlijnen en wees getuige van een overvloed aan dieren in het wild en prachtig zeeleven. Laat ons je begeleiden door de ongerepte wildernis. Ontdek enkele van de mooiste, ongerepte landschappen die Schotland te bieden heeft. Dineer op uitzonderlijke locaties en proef een van 's werelds beste zeevruchten, geniet van een rondje golf, unieke whiskyproeverijen, mountainbiken en wandelen in dit dramatische natuurlijke landschap.


Deze woeste Highland-gebieden behoren tot enkele van de wildste uithoeken van Europa, de eeuwenoude geschiedenis is vastgelegd in deze valleien. Deze landschappen van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid hebben de harten van avonturiers over de hele wereld geboeid, de eilanden en zeearmen langs de kusten van Schotland zijn een van 's werelds meest gewilde jachtbestemmingen. De westelijke eilanden fungeren als een golfbreker die de deining van de Noord-Atlantische Oceaan afbuigt, adembenemende berglandschappen verspreid over dramatische lochs met weelderige groene landschappen gevuld met grove dennen en zonovergoten gouden zandstranden, verlaten en ontoegankelijk behalve per jacht. Spot zeehonden die luieren op rotsen, adelaars en visarenden die boven je hoofd cirkelen, papegaaiduikers kwetteren langs ruige kliffen terwijl je door deze mystieke wateren vaart.


Bij aankomst in Edinburgh waar je de nacht doorbrengt in een van de meest legendarische hotels van de stad, word je verwelkomd door onze V&J-specialist, 's avonds is er een korte briefing over de hele route gevolgd door een traditionele Schotse nacht. De dag erna maken we een schilderachtige helikoptervlucht naar Oban, waar we aan boord zullen gaan van uw thuis weg van huis, nadat iedereen zich heeft geïnstalleerd, kun je genieten van een drankje aan de bar om dit geweldige avontuur te beginnen. Terwijl we vertrekken via het zuidelijke Kerrera-kanaal wordt het diner voorbereid door de chef-kok die dezelfde dag verse zeevruchten heeft gehaald vanaf de terminals in Oban. De volgende ochtend ontwaak je en kijk je uit over het oogverblindende wit van Iona's uitgestrekte zandstranden, wereldwijd bekend als de 'bakermat van het christendom'. In Iona kwamen Columbu en zijn volgelingen in het jaar 563 na Christus aan om het evangelie in Schotland en het noorden van Engeland te verspreiden. Maar het zijn de wilde dieren en de natuurlijke schoonheid die Iona echt legendarisch maken. De volgende dag zetten we koers naar de Treshnish Isles, 8 smaragdgroene edel eilanden die oogverblindend zijn met hun adembenemende landschappen, gevarieerd zeeleven en majestueuze bewoners, waaronder zeldzame papegaaiduikers en zeehonden. Na een hele dag door de eilanden en de grot van Fingal te hebben gereisd, gaan we 's nachts voor anker in Kentra Bay, waar we de perfecte setting voor een sundowner op het strand hebben voorbereid om de volledige schoonheid van de baai te bewonderen, die in een bepaalde periode van het jaar overspoeld wordt. Met de roze en witte tinten van de vele Armeria spp. De volgende ochtend gaan we terug in de tijd en bezoeken we Armadale, de achterdeur van het eiland Skye. Ontdek het epische verhaal van de grootste en machtigste clan van Schotland met een uitstapje naar het kasteel en de tuinen van Clan Macdonald. Later op de dag keren we terug over de Sound of Sleat naar een beschermde ankerplaats in Inverie. Terwijl je de zon achter Ladhar Bheinn ziet ondergaan, met een drankje in de hand, zul je genieten van het gevoel van afgelegen ligging dat dit ruige landschap je biedt.


Met Ladhar Bheinn achter ons gaan we één van de beroemdste bestemmingen in Schotland ontdekken, het eiland Skye, waar je een van de mooiste en meest dramatische ankerplaatsen in Schotland zult ervaren. Geniet van het ontbijt met uitzicht over Loch Scavaig, na het ontbijt nemen we de helikopter naar een locatie in de buurt van Loch Harport, na een heerlijke ochtendwandeling, hebben wij een unieke kleiduivenschietsessie voorbereid, waar je wordt omringd met van de meest bijzondere uitzichten, het gevlekte graniet toppen van de Cuillins. Je zult vergezeld worden door een van de meest legendarische wapenmakers in het Verenigd Koninkrijk om het meest buitengewone vakmanschap in je eigen handen te ervaren, gevolgd door een lunch op locatie. Daarna gaan we verder naar de oudste whiskyhuizen op het eiland Skye en een van de meest gerenommeerde in Schotland, de Talisker-distilleerderij voor een privébezoek en proeverij. Tijdens deze ervaring positioneert de kapitein het jacht aan de noordkust van Skye, de perfecte schilderachtige ankerplaats voor een heerlijke middag en avond. Voor het diner zul je genieten van één van de meest uitgebreide whiskyproeverijen die Schotland te bieden heeft (die nergens anders verkrijgbaar is), hier bieden wij jouw de kans om de meest gewilde whisky's uit elke hoek van Schotland te proeven onder leiding van een gerenommeerde whisky-expert.


Na een laat ontbijt en een relaxte ochtend zorgen we ervoor dat alle cameraspullen klaar staan. We gaan naar de meest gefotografeerde kastelen in Schotland, Eilean Donan. Dit gekanteelde fort met zijn schilderachtige achtergrond, bungelend vanaf het vasteland door een enkele stenen brug, is op het grote scherm verschenen, zoals de beurt van Pierce Brosnan als James Bond in The World Is Not Enough (1999). Ontdek deze locatie helemaal alleen ’s Avonds zul je eigen koninklijk banket ervaren met Eilean Donan op de achtergrond. De volgende dag gaan we meer naar het zuiden richting het eiland Eigg, waar we langs de kust zullen varen om de wilde afstammelingen, de otters, te spotten. Daarna maken we onze weg naar Loch Drumbuie, een van de beste ankerplaatsen voor jachten in Schotland. Voor de laatste stop gaan we naar het eiland Kerrera, naar de zuidkust van het eiland om het uitzicht op Gylen Castle in je op te nemen, een klein bolwerk op een klif dat niet zou misstaan in Game of Thrones. Op deze locatie zullen we onze laatste nacht doorbrengen, die we in Schotse tradities hebben voorbereidt. De volgende dag staat na het ontbijt de helikopter klaar om ons terug te brengen naar Edinburgh.


De reden dat wij adviseren om deze reisroute begin Mei tot eind Juni te realiseren is omdat dit de ongerepte maanden zijn om rond Schotland te zeilen met heerlijke lange dagen en korte nachten. De meteorologische statistieken suggereren dat Juli en Augustus de nattere maanden zijn met af en toe storm, en het kunnen echte huilbuien zijn. In September is er zoveel minder druk op de ankerplaatsen, maar dan nadert het meer verstoorde herfstweer.

Ideale Periode:
begin-Mei tot Juni

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page