top of page

Solomon

De Solomon Eilanden

Every accomplishment starts with the decision to try.

- John F. Kennedy -

De Stille Zuidzee is een paradijs op zich, de lagunes en kustlijnen van de westelijke delen van de Solomons behoren tot de mooiste van de Stille Oceaan. De Solomons bestaan uit bijna duizend eilanden, verspreid over 28.490 vierkante kilometer oceaan. Ze zijn vernoemd naar koning Solomon door een 16e-eeuwse Spaanse avonturier die op jacht was naar gouden legendes.


De kleinere eilanden van de archipel zijn atollen die hoger liggen dan de koraalriffen, omgeven door absurd mooie turquoise zeeën. De grotere zijn bergachtig, vulkanisch, zoals de hoogste berg op Guadalcanal, een top van 2331m die in wolken gehuld gaat. Hun interieurs wemelen van tropische vegetatie. Hun oevers zijn palmbossen en mangroven en lege witte stranden die hier en daar worden onderbroken door eenvoudige dorpjes met bladhuizen. Op een klein eilandje is de Vonavona-lagune de laatste rustplaats voor de schedels van talloze overwonnen stamstrijders, evenals een heiligdom voor de schedels van Rendovan-opperhoofden. Dit eiland staat ook wel bekend als schedeleiland en dateert uit de jaren 1920. De schedelhuizen zijn een kleine, driehoekige kist waarin ook de kostbaarheden van de clamshell-ring van de chef zijn opgeslagen.


De archipel staat bekend als een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Daal af naar de glorieuze riffen waar legioenen spectaculaire vissen en mantaroggen uit het niets opduiken. Duik naar de tweeling tunnels, twee tunnels gevormd door lava die verticaal naar beneden vallen van 12 meter naar 35 meter en eindigen in een onderwatergrot. Terwijl je afdaalt, word je omringd door een overvloed aan oceaanleven en koraal. Het onderwaterrijk rond de Solomons eilanden zou een van de rijkste zeeleven ter wereld bevatten.


Het niveau van biodiversiteit en endemiciteit op de Solomons eilanden wordt erkend als wereldwijd uitstekend. De archipel maakt deel uit van een regio die wordt beschouwd als een van de meest geografische complexen ter wereld en bevindt zich in een zeer actief tektonisch gebied.


De Salomonseilanden zijn rijk aan cultuur en staan bekend om hun rustige manier van leven. De perfecte manier om deze archipel te verkennen is per jacht met V&J Yacht Quest, waarmee u de tijd aan wal perfect kunt combineren met de uitzonderlijke eilanden en de bewoonde atollen die omringd worden door prachtige duiklocaties.

Ideale Periode:
Mei tot Sept & Nov tot Jan

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page