top of page

Tasmania

Tasmania

When you go out there you don't get away from it all, you get back to it all. You come home to what's important. You come home to yourself.

- Peter Dombrovskis -

Bedekt met werelderfgoed locaties en nationale parken, de landschappen en wildernis van Tasmanië zijn anders dan alle andere die je hebt gezien. Tasmanië is echt één van de grootste verborgen geheimen van Australië. Bereid je voor op de eindeloze adembenemende landschappen en wilde dieren, verlaten witte zandstranden, buitengewone berggebieden en bossen die volledig ongerept zijn. De natuur en cultuurrijke regio's zorgen ervoor dat je het rustiger aan wilt doen en verder en dieper wilt verkennen. Of je nu van avontuur of vrije tijd houdt, je zult een schat aan mogelijkheden vinden tijdens een reis door dit land van ruige schoonheid.


Reis af naar het westen en ontdek het Tasmania Wildernis World Heritage gebied dat een vijfde van Tasmanië beslaat, een gebied groter dan Connecticut. Het is één van de laatste echte wildernisgebieden op aarde en beschermt een enorm stuk gematigd regenwoud gevuld met oude planten en unieke dieren in het wild. Met een geschiedenis die 40.000 jaar teruggaat, heeft het westen van Tasmanië Aboriginal-locaties vol met artefacten en grotsystemen met rotstekeningen uit de ijstijd. Over een meer dan 150 miljoen jaar geleden gevormd landschap, doorkruis je gletsjers, gebeeldhouwde valleien, dichte regenwouden, heidevelden met knoopgras en alpenweiden, allemaal doordrenkt van schoonheid. Leun avonds achterover na een warme douche en verwen uzelf met sensationeel eten en wijn bereid door gerenommeerde lokale chef-koks en zie hoe de melk weg boven u voorbij zweeft.


Sluit je aan bij de natuurbeschermers van het Trowunna Wildlife Park en ontmoet enkele van Tasmanië ‘s unieke en innemende diersoorten, zoals oostelijke quolls, wallaby's, wombats en buidelratten en leer over de onschatbare rol in het natuurbehoud in de regio, leer over 's werelds grootste erfgoedpopulatie bedreigde Tasmaanse duivels en de ongelooflijke focus op natuurbehoud, onderwijs en rehabilitatie.


Bekend als het land van de duizend meren. De vele bergmeertjes werden 8.000 tot 20.000 jaar geleden gevormd door gletsjerwerking. Ontsnap naar één van de beroemdste lodges in het midden van deze wildernis aan een afgelegen oever van het meer, The Pumphouse Point. Deze wilderniservaring op het diepste meer van het zuidelijk halfrond biedt een verscheidenheid aan spannende activiteiten rond deze betoverende natuurlijke omgeving. Reis diep de ruige bergketens van de westkust in. Mount Murchison is een uitdagend alpine circuit van 1278 m in de buurt van Tullah dat beloont met uitzicht op gletsjermeren. Het Mount Dundas-pad onthult regenwoud en de Fraser Creek Hut. Verder naar het zuiden, in de buurt van Queenstown, kunt u deelnemen aan een 4x4 excursie vol actie in Mountain Heights en Wildlife Nights naar Mt Owen voor een serene zonsondergang op de top van de top. Vanaf de top kun je genieten van ongelooflijke 360-graden uitzichten op de natuurlijke Tasmanië wildernis.


Exploratie/ Superjachten zijn voorbestemd om de meest buitengewone avonturen te beleven, en geen enkele bestemming vat de geest van verkenning zo goed samen als Tasmanië. Een betoverende mix van prachtige vaargebieden, ruig terrein en adembenemende stranden met verspreide ongerepte eilanden. Tasmanië bevat alle ingrediënten voor een onvergetelijke jachtexpeditie. Reis door de diverse en ongerepte landschappen van Tasmanië en begin aan extreme activiteiten in de wildernis.

Ideale Periode:
September tot November & Maart tot Mei

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page