top of page

Suiderlicht

Suiderlicht in Tasmanië

The soul becomes dyed with the color of its thoughts.

- Marcus Aurelius -

Dit fenomeen is de meer gereserveerde versie van het beroemde noorderlicht dat te zien is in de arctische gebieden van het noordelijk halfrond. Tasmanië is misschien wel de beste plek ter wereld om getuige te zijn van de zuidelijke versie van deze ongrijpbare en etherische lichtshow. Aangezien het aardmagnetisch veld het dichtst bij het aardoppervlak en de Noord  en Zuidpool ligt. De atomen brengen verschillende kleuren naar voren, groen en rood die zuurstof vertegenwoordigen, en stikstof weerspiegeld in groen en blauw. Het zuiderlicht is de minder bekende tegenhanger van het beroemde alternatief, het noorderlicht. Tasmanië is een verbazingwekkende mix van erfgoed en authenticiteit met de zuiverste lucht.


Bij Voyages & Journeys hebben we een epische 10-daagse reisroute rond de zuidpunt van Tasmanië gecreëerd. Begin uw expeditie in de op één na oudste stad van Australië, Hobart. Dit is een bestemming met een overvloed aan werelderfgoed locaties, compleet met uitgestrekte landschappen, koloniale geschiedenis en gevarieerde natuurlijke attracties. Beklim het herkenningspunt van de regio, Mount Wellington, voor een prachtig uitzicht over Hobart. Na een dag vol avontuur ga je terug naar the jacht, waar de bemanning een geweldig diner bereid heeft bij de teppanyaki-grill, compleet met enkele van de heerlijke lokale zeevruchten van Tasmanië.


Word de volgende dag wakker voor anker aan de kust van Bruny Island. Deze natuurlijke ruige habitat van het eiland bestaat uit ruige kliffen en heeft een overvloed aan dieren in het wild. Na een heerlijk ontbijt op het strand en een korte briefing is het tijd om deze prachtige natuurlijke landschappen te verkennen. Na een intensieve bushwalk ga je terug naar de weelderige kustlijn waar de tafel voor je is gedekt voor een lokale culinaire ervaring. Het eiland Bruny staat bekend om zijn lokale kazen en koele klimaatwijnen. Geniet van het proeven van enkele van de beste kazen van het eiland, gecombineerd met enkele van hun meest prestigieuze wijnen. Bruny Island is ongetwijfeld de beste plek in Tasmanië om getuige te zijn van de prachtige Aurora Australis.


We hebben deze route zo veelzijdig mogelijk gemaakt, van Hartz Mountains National Park wat uit kijkt over de zuidwestelijke wildernis van Tasmanië en prachtige wandelingen en mountainbikeroutes met panoramische uitzichten biedt, stap in een watervliegtuig voor een adembenemende vlucht over de meest overvloedige natuurlijke landschappen van Port Davey tot surfen op de beste golven van Tasmanië bij Clifton Beach, duiken onder de oppervlakte bij Eagle hawk Neck wat een duikplek van wereldklasse is met de beroemde Cathedral Cave en het historische wrak van SS Nord. Er is ook een magische sponstuin waar je samen met pelsrobben kunt duiken. Begeleid door een zeebioloog met uitgebreide lokale kennis, staat u een duikervaring van uw leven te wachten.


We eindigen de reis in de buurt van Freycinet National Park, deze regio heeft dramatische roze granietpieken en verleidelijke afgelegen baaien. We kunnen voor anker gaan en aanmeren om te ontspannen op witte zandstranden of een mooie wandeling maken naar het panoramische uitkijkpunt Wineglass Bay. We zullen de prachtige verborgen baaien verkennen en stoppen om de weelderige keukens in de omgeving te proeven, een perfecte locatie om het volledige arsenaal aan tenders en speelgoed op de proef te stellen. De duik- en wandelmogelijkheden onthullen schilderachtige landschappen, waar u ook bent.


De winter is de beste tijd om getuige te zijn van de discobal van de natuur, met de lange zuidelijke nacht die het potentieel voor een lichtshow oproept. Dat gezegd hebbende, de Aurora Australis is het hele jaar door te zien vanuit Tasmanië, de verblinder van november 2020 verscheen minder dan vier weken voor de zomer. Het weer en de atmosferische omstandigheden zijn belangrijke factoren. Bewolkte nachten verdoezelen elke aurora-activiteit, terwijl het licht van de maan de aurora-ervaring ook kan dimmen. De maanfase is ongelooflijk belangrijk, zorg ervoor dat je geen bewolking hebt en wanneer de maan de donkere fasen bereikt, 25% of minder, is dat het perfecte moment.


Deze reis is expliciet ontworpen om per jacht uit te voeren, zoals the Beast.

Ideale Periode:
Mei tot September

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page