top of page

Vanuata

De Vanuata Eilanden

The whole world is an art gallery when you're mindful. There are beautiful things everywhere and they're free.

- Charles Tart -

Verken een afgelegen en bijzonder onbekende archipel in de Stille Oceaan, waar het behoud van culturen, omgevingen en bedreigde diersoorten een cruciale rol speelt. Met zeer beperkte ontwikkelingen en een minimale populatie, biedt verkenning per jacht onvergetelijke herinneringen in het grootste comfort en pracht in deze onontdekte archipel.


Uitgesproken als Van-Wah-ook, Vanuatu betekent "Ons land" - het woord voor land (Vanua, fanua of fenua) is een van de gangbare Pacific-woorden. De mensen van het land worden Ni-Vanuatu genoemd, wat 'van Vanuatu' betekent. In veel opzichten zijn het de Ni-Vanuatu die een bezoek aan het land bijzonder maken - hun warmte en vriendelijkheid zijn oprecht en besmettelijk.


Vanuatu is heel anders dan ergens anders, ervaar een van de meest spectaculaire plekken op aarde. Van hoge, stomende bergtoppen tot aan de kraterrand van een actieve vulkaan. Ga op pad in de dichte jungle en maak contact met de lokale gemeenschap, ontmoet de Big Namba en Small Namba-stammen. Bij deze zeldzame kans zul je communiceren met de stamleden en meer te weten komen over hun traditionele ceremonies en gebruikelijke dansen. Als je je echt avontuurlijk voelt, nemen we je landinwaarts door Nambel Village, canyoning door grotten en de meest flamboyante blauwe wateren die je ooit hebt gezien, naar de Millennium Cave Watervallen en Hidden World Waterval. Hier kunt uw genieten van duiken van wereldklasse terwijl u grotten, tunnels en prachtige rifwanden verkent. Ontmoet de mensen die de wereldberoemde Nagol of landduiken uitvoeren. Bezoek hun dorpen en luister naar hun verhalen die dit ongelooflijke ritueel uitbeelden. Als je van april tot juni op bezoek komt, kun je deze dappere prestatie zelf meemaken.


Kom samen met je V&J duikmeester oog in oog met de natuurlijke wonderen van de onderwaterwereld van Vanuatu. Zoals de tweeling tunnels en onderwatervulkanen, wrakken zoals de wereldberoemde SS President Coolidge en Tasman. Duik op de Moso Drift, waar je oog in oog komt te staan met walvishaaien en adelaarsroggen, of je kunt snorkelen in het kristalheldere water dat wordt bezocht door dolfijnen. Sluit je aan bij je V&J specialist en bezoek het plaatselijke schildpadden reservaat om de ernstig bedreigde karetschildpad te zien. Met meer dan 200 jonge schildpadden kun je helpen met het labelen en monitoren van babyschildpadden voordat ze in het wild worden vrijgelaten.


De Vanuatu-eilanden staan bekend als de thuisbasis van enkele van 's werelds grootste avontuurlijke landschappen en biodiversiteit. Dit is een bestemming die is gevuld met adembenemende momenten.

Ideale Periode:
Mei tot Oktober

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page