top of page

British Columbia

British Columbia

You cannot get through a single day without having an impact on the world around you. What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make.

- Dr. Jane Goodall -

In ons drukke moderne leven kan de ware natuur onbereikbaar zijn. Laat ons je uit de dagelijkse routine halen en je opnieuw verbinden met het wild, met elkaar, met jezelf en met de wonderen van de natuur, en ontdek een overvloed aan wildernis en dieren in het wild vanaf land, zee en lucht. Het strekt zich uit over meer dan 400 km langs de kust van British Columbia en ontdek de ongerepte omgeving van het Great Bear Regenwoud, waar we jouw wereldberoemde op maat gemaakte wildernis, natuur, culinaire en wellness ervaringen aanbieden.


Eeuwen geleden door krachtige gletsjers gesneden, rijzen de scherpe granietpieken van de Coast Mountains op in de wolken. Stap aan boord van een historisch jacht uit 1943, Pacific Yellowfin. Deze klassieke houten boot heeft een opwindend leven geleid variërend van spionageschip tot onderzoeksschip tot woonboot. Ze is opnieuw uitgerust met voldoende moderne voorzieningen om maximaal comfort te garanderen zonder de klassieke nautische stijl of het doordringende gevoel voor traditie en geschiedenis op te offeren. Verken bergachtige, met bossen bedekte eilanden en majestueuze fjorden van adembenemend Desolation Sound en Great Bear Regenwoud. Volg het schema van de natuur en kijk met grote ogen toe terwijl massa's walvissen, bruinvissen en dolfijnen doorbreken in het nabijgelegen wateren. Dagelijkse kleine bootexcursies brengen je diep in de wilde schoonheid van het regenwoud. Wandel over paden op zoek naar de ongrijpbare Spirit Beer. Kajak door afgelegen fjorden die langs de kustlijn liggen. Bezoek historische culturele bezienswaardigheden van de First Nations en bezoek afgelegen dorpen. Dit is echt een ongeëvenaard charteravontuur door de adembenemende schoonheid van de kalme kustwateren van British Columbia.


Reis af in een watervliegtuig en waag je diep in Nimmo Bay. Gelegen in het hart van het wilde Great Bear Regenwoud van British Columbia, aan de ruige westkust van Canada. De geur van ceder in de lucht, de smaak van zeezout op je tong, de sensatie van het observeren van dieren in het wild, de haast van ontdekking, de stilte van het bos. Omgeven door adembenemende fjorden, 1000 jaar oude ceders en watervallen die van met mos bedekte berghellingen lijken te vallen. De thuisbasis van de ongrijpbare crèmekleurige Kermode-beer, grijze wolven, grizzlyberen en zwarte beren, Sitka-herten, poema's, berggeiten, zalm en zeeotters, dit is de perfecte plek om opnieuw contact te maken met dieren in het wild. Stap aan boord van de helikopter ter plaatse en ga de lucht in, verken deze wildernis, we nemen je mee naar het hart van deze 129 000 vierkante kilometer oud regenwoud. Ontdek met sneeuw bedekte bergen en 10.000 jaar oude gletsjers, de piloot zal landen op elke locatie waar je van boord kunt gaan en deze prachtige landschappen kan ontdekken doormate spannende excursies.


Wordt wakker in absolute stilte, alleen onderbroken door de kwetterende vogels of het geplons van een nieuwsgierige zeehond. Begin uw ochtenden met een verfrissende duik in het meer vanaf uw terras terwijl het ontbijt wordt geserveerd. Begin je wateravonturen en verken de kanalen en nabijgelegen beschutte baaien per kajak of onder begeleiding van een deskundige gids die een diepgaande kennis heeft van en connectie heeft met de walvissen in het gebied. Beleef een expeditie om walvissen te spotten op deze prachtige wateren van de Broughton-archipel. Bekijk het acrobatische gedrag van de bultrug terwijl deze oceaanreuzen binnen enkele meters van uw boot doorbreken. Houd je ogen open voor de majestueuze orka’s, speelse zeeleeuwen of berenwelpen die leren foerageren terwijl ze over de rotsachtige kustlijn navigeren.


Laat je verleiden door de magie van de natuurlijke wereld terwijl je deze adembenemend mooie bestemming verkent.

Ideale Periode:
Maart tot Mei & September tot November

RNAVT 7818

Bedrijf geregistreerd

in Portugal

WTTC V&J Logo
Global Rescue Logo.png
bottom of page